3 detingudes d'Arran Palma per una acció contra la reforma de l'avortament

3 detingudes d'Arran Palma per una acció contra la reforma de l'avortament

Ahir al matí van detenir a tres militants d’Arran a Palma, acusats d’un delicte contra la llibertat de culte i ocupació d’un temple religiós. Els càrrecs que s’imputen són fruit d’una acció duta a terme el passat 09 de febrer a l’Església de Sant Miquel, promoguda per la plataforma antipatriarcal de Mallorca, per exigir la retirada de la reforma de l’avortament que el PP està duent a terme sota el mandat de l’Església Catòlica.

Les detencions s’han dut a terme quan les persones s’adreçaven als seus llocs de treball i estudis, buscant novament una posada en escena de major criminalització de les militants.

Com a resposta a les detencions, s’han concentrat una vintena de persones davant la comissaria de la Policia Nacional de Palma, exigint la llibertat de les tres persones detingudes, i demostrant que ni la seva criminalització ni les seves amenaces constants a les persones que s’organitzen, lluiten i assenyalen els culpables, no han servit, ni serveixen ni serviran de res. Posteriorment desenes de persones s’han concentrat també a jutjats de Palma fins que les tres detingudes han quedat en llibertat amb càrrecs.

La resposta de la Policia Nacional ha estat identificar a totes les persones concentrades, amenaçant-les de multar-les amb sancions de 30.000 euros, i amb càrregues, per evitar que aquestes mostressin la seua solidaritat.

Novament, volem aprofitar per assenyalar qui són els violents i els criminals, que ens imposen a base de lleis, de detencions, d’amenaces i de sancions, un model de societat patriarcal, mancada de drets i de llibertats. La repressió no farà que deixem d’assenyalar els culpables de les retallades als nostres drets, ni que deixem de lluitar pels nostres drets, pel dret al propi cos, pel dret a la dignitat, i pel dret a una vida lliure.

Des d’Alerta Solidària volem mostrar tota la nostra solidaritat amb les detingudes i exigir-ne la llibertat sense càrrecs!

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM