La resposta a la brutalitat policial: Nova protesta dimecres dia 19 a les 19h a la RENFE de Manresa

La resposta a la brutalitat policial: Nova protesta dimecres dia 19 a les 19h a la RENFE de Manresa

Imatge 

Tot seguit podeu llegir el comunicat de la “Coordinadora per la transformació social i contra el capitalisme i el patriarcat del Bages” respecte l’enèssim abús de poder per part dels Mossos d’Esquadra aquesta cop en una protesta contra l’augment del preu del transport públic a Manresa. 

Tot els suport i solidaritat des d’Alerta Solidària i endavant amb la lluita!

Comunicat:

Davant l’augment del preu del transport públic i en el marc de la convocatòria a 49 punts d’arreu del Principat la “Coordinadora per la transformació social contra el capitalisme i el patriarcal del Bages” va convocar ahir dimecres a una protesta a l’estació de la RENFE de Manresa. La protesta pretenia denunciar l’increment dels bitllets, especialment les T-10 que s’han apujat d’una forma abusiva durant els últims anys passant en el cas de la T-10 de 6 zones de 28’80€ el 2006 a 43,55€ el 2014, fet que impossibilita l’accés al transport públic a la classe treballadora, que viu cada dia sota una precarietat més gran fruit de l’atur, les retallades salarials o les retallades en els serveis públics.

L’acció de protesta ha consistit en repartir informació entre les usuàries i en obrir les portes d’accés per tal que les usuàries poguessin accedir sense haver de validar el seu bitllet. Des del primer moment però, més d’una quarantena d’efectius antidisturbis s’han col·locat dins l’estació separant els concentrats en dos grups  amb la voluntat d’arraconar-los en els extrems de l’estació . Ha estat llavors quan els agents antidisturbis han començat a desallotjar un dels grups que s’havia assentat al terra de l’estació fent resistència pacífica per tal de poder continuar la protesta. Un per un els mossos han arrencat les persones del terra, utilitzant una gran violència amb estrangulacions o cops de peu i genoll als concentrats. Durant més d’una hora han procedit amb la identificació una per una de totes i cada una de les activistes, en total més d’una cinquantena d’identificacions. Un grup de més de 100 persones es concentrava  mentrestant a fora l’estació en mostra de solidaritat amb la protesta, davant la custòdia d’un gran nombre d’antidisturbis.

Des de la Coordinadora per la transformació social volem manifestar que durant l’actuació policial els mossos d’esquadra han requisat un mòbil i una càmera de fer fotos amb la voluntat d’esborrar qualsevol prova de la violència emprada. A la vegada deixar palesa la negativa per part dels mossos d’identificar-se, ja que portaven ocult el seu número de placa.

Manifestar també la presència de Sergi Pla cap dels mossos a la Catalunya Central coordinant l’operació des de fora l’estació, un personatge funest i conegut per ser el cervell del desallotjament violent dels indignats a la plaça Catalunya de Barcelona i per les seva coneguda fixació per la repressió als moviments socials. Sabem que darrera aquesta actuació s’hi amaga la política repressiva que el govern de CiU amb la complicitat d’ERC, duu a terme contra la protesta social en un moment d’augment de la mobilització popular.

Davant la brutalitat policial la Coordinadora per la transformació social respon amb la convocatòria d’una nova mobilització el proper dimecres dia 19 de febrer a les 19h a la RENFE de Manresa, per seguir lluitant contra la pujada de preus del transport públic i per demostrar que davant la repressió a la protesta social nosaltres cada dia som més, més fortes i més convençudes

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM