Nou petit gran revés contra Convergència per la web de delació ciutadana

Nou petit gran revés contra Convergència per la web de delació ciutadana

 

 

El Jutjat de primera Instància dóna la raó als serveis jurídics d’Alerta en la disputa de competències de jurisdicció plantejada arran de la demanda contra la web de delació ciutadana. L’eina repressiva 2.0 que havia de donar tants bons resultats i que en menys de vint-i-quatre hores va posar d’acord bona part del món jurídic català en la crítica més demolidora segueix el seu periple judicial. Com demanava Alerta Solidària, la competència recau en la via civil i no administrativa al tractar-se d’assumptes d’honor i dret a la pròpia imatge. La Generalitat, amb la suma còmplice de la seva fiscalia, s’oposa a la demanda i va posar en qüestió que fos a la via civil on s’havia de dirimir la demanda.

 

Qüestió d’imatge

Retratar públicament algú sota titulars de perillosos delinqüents no és inofensiu sinó molt lesiu per a la persona afectada. I això ho hem remarcat en la demanda interposada per un militant independentista de Figueres. Sorprenentment però, qui va assegurar, sense dimitir immediatament, que aniria fins al límit de la llei i més enllà, el conseller Felip Puig, va anunciar amb gran bombo l’inauguració del web però va callar el seu tancament. Recentment, el seu successor, Ramon Espadaler, ha amenaçat amb tornar-la a engegar però potser s’ho haurà de rumiar veient que no han pogut aturar les accions judicials en contra. Prou “brillant” està sent també la seva gestió, ara amb l’aberrant ocupació d’un centre social de Sants, Can Vies, al que han deixat destrossat de dalt a baix. Així com “brillant” també és la imatge d’una Esquerra Republicana que va defensar i salvar l’inventor del web i conegut per la seva funesta gestió del cas Ester Quintana, el senyor Manel Prat.

 

La imatge de Felip Puig sí va quedar tocada. Per la web i per les bales de goma entre altres abusos. Però el suport que ha tingut sempre per part del govern i sobretot per part del partit en tots els seus excessos l’han permès seguir fent de les seves. També encara ara, des de la conselleria de Treball, amb el seguiment i assetjament informàtic d’activistes socials via CESICAT.


La demanda per tant continua. No sabem però quants topalls més haurem de superar. Per la serva part, l’independentista segueix endavant amb la seva militància i afiliació a la Coordinadora Obrera Sindical. És conscient que la publicació de la seva foto a la primera plana del web de delació fou un càstig, ja que ell era, i actualment encara ho és també, l’enllaç amb Interior per part del sindicat de l’Esquerra Independentista. Conegut doncs per part d’interior i seguit amb assiduïtat per la Secció d’Informació dels Mossos, aparèixer al web va ser una sorpresa però no pas motiu per espantar-lo. Ara, amb la nostra col·laboració, contraataca.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM