No a la MAT, prou repressió! Concentració de suport

No a la MAT, prou repressió! Concentració de suport

Concentració dilluns 27 de gener a les 10 del matí

Comissaria dels mossos d’esquadra de Girona  (Vista Alegre)

En una acció de denúncia contra la MAT a Fellines, el 8 de gener una persona es va encadenar a un bidó sota terra. Una desena de persones van resultar ferides en una càrrega brutal dels mossos d’esquadra i a 6 més els imputen diversos delictes. Dilluns que ve han d’anar a declarar a comissaria. No les deixarem soles. Us convoquem a la concentració al parc de Vista Alegre a les 10h.

NO A LA MAT! PROU REPRESSIÓ!

——————————————–

PROU REPRESSIÓ A LES OPOSITORES A LA MAT!

Les mobilitzacions contra la línia de molt alta tensió s’estenen amb accions com la de la torre 66 o el referèndum a Santa Coloma de Farners i altres pobles de la Selva. L’única resposta del govern de la Generalitat és més repressió al servei dels interessos privats de Red Eléctrica Española.

El 8 de gener l’assemblea No a la MAT Girona i la Plataforma No a la MAT van fer una acció de desobediència que va consistir en una persona encadenada a un bidó sota terra, en el mateix punt on s’han de construir els fonaments de la torre 66. L’acció feia evident com s’està incomplint l’acord entre la Generalitat de Catalunya i els municipis que fixa una distància de seguretat de 100 metres de les cases. Està previst que els cables de la torre 66 estiguin a 17 metres d’una masia. Per què el govern de la Generalitat, en lloc d’aturar les obres envia els mossos d’esquadra a reprimir amb brutalitat les manifestants?

Arran de l’acció les opositores van patir la contundència d’un operatiu policial desmesurat. Fins a vint furgonetes d’antiavalots de l’Àrea de Recursos Operatius i de la Brigada Mòbil dels mossos van perimetrar la zona i carregar contra les persones que donaven suport a l’acció.

El resultat de tot plegat va ser nombroses manifestants contusionades -dues amb el braç trencat per defensar-se dels cops de porra. Però els mossos d’esquadra no n’han tingut prou amb la repressió física, i tres setmanes després han detingut una persona i n’han imputat cinc més per oposar-se a la línia i haver participat en una mobilització.

La repressió que han patit les que es mobilitzen contra la MAT té una voluntat clara de criminalitzar i desmobilitzar una lluita legítima que fa més de 15 anys que dura. Denunciem la participació de l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya com agents clau a l’hora de permetre que Red Eléctrica de Española i els seus interessos privats imposin la seva voluntat per sobre de les persones. Aquesta complicitat i connexió entre el sector públic i el lobby energètic s’han evidenciat al llarg dels anys de moltes maneres diferents. Només uns exemples: els ministres i presidents de govern que acaben als consells d’administració de les elèctriques; els augments insuportables de les tarifes de la llum; la declaració la MAT com a bé d’interès públic, amb tots els privilegis que comporta; o la repressió de les forces d’ordre públic a les opositores de la línia.

Durant aquests darrers mesos, la zona de Fellines i Viladasens, on està situada la torre 66, mentre creixia i es manifestava una oposició frontal a la MAT, ha estat militaritzada pels mossos d’esquadra al servei de Red Eéctrica. Controls, registres, seguiments, agressions i vexacions han estat el pa de cada dia durant mesos sencers, que han esgotat la paciència de veïnes i opositores.

No podem permetre que la Generalitat es posi al servei dels interessos d’una empresa privada i encara menys que això es tradueixi en judicialització i condemnes a les persones que s’oposen al projecte de la MAT.

Dilluns 27, activistes que van participar a la mobilització de suport a l’acció de desobediència del 8 de gener han d’anar a declarar a la comissaria dels mossos d’esquadra de Vista Alegre de Girona. No les deixarem soles. Us convoquem a la concentració al parc de Vista Alegre a les 10h.

NO A LA MAT! PROU REPRESSIÓ!

Grup Antirepressiu de Girona, Assemblea No a la MAT Girona, Plataforma No a la MAT, CGT Girona, CUP, Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM