Nou judici a Montcada per les multes de les festes

Nou judici a Montcada per les multes de les festes

 

Demà dia 11 es celebrarà un nou judici pels fets ocorreguts a les passades festes de Montcada. Aquest cop, un militant d’Endavant i membre de l’Ateneu serà jutjat per presumpta “desobediencia a la autoridad” per uns fets ocorreguts amb la Policia Local durant les festes municipals al seu xiringuito.

 

 

 

Recordem que el passat mes de setembre de 2013, com cada any i ja van més de 15 consecutius (entre l’antic Col·lectiu Somnis i l’actual Ateneu) es va muntar el xiringuito, com la resta d’entitats locals, a l’avinguda Mediterrània de Montcada


Així, després de set dies de festes i havent complert amb els horaris, s’arribà a la nit del divendres 6 de setembre. A les 3 de la matinada, una orquestra contractada per l’Ajuntament i amb un equip de so molt superior al del xiringuito continuava amb la seua actuació davant una trentena de persones. Veient que l’escenari de l’Ajuntament no parava, es decidí continuar amb la música al xiringuito amb unes 200 persones, que preferien gaudir d’aquest espai en compte d’anar al centre del parc on al gran escenari de l’Ajuntament continuava sonant la música, fins i tot, per als veïns d’Alfara.

 

Sobre les 3.15h de la nit apareixen 4 policies locals que el primer que diuen, dirigint-se a un company, és “parad la música o os cierro el local”. Els intenten explicar la decisió d’eixe dia: fins que no parara l’orquestra de l’Ajuntament, nosaltres també volien continuar gaudint de l’espai. La reacció de la Policia Local és cridar reforços, amb la qual cosa es van arribar a ajuntar a l’espai fins a sis policies locals i dos guàrdies civils. D’aquesta forma comencen amb les coaccions i s’encaboten a identificar al company que es presenta com el portaveu de l’Ateneu i qui transmet a la policia la decisió de continuar amb la música. Després de 10 minuts de parlar i intentar arribar algun tipus d’acord es decidí parar la música veient l’actitud intransigent i poc negociadora de la Policia Local de Montcada. Es para la música, i per fi, els forts i valents agents de la llei se’n van amb la sensació dels deures fets però amb el gust amarg de no haver identificat el company de l’Ateneu.

 

La història, però, no acaba ací, i a les 6.37h (3 hores després d’haver tancat el xiringuito!! i sense haver-se produït cap incident) quedant unes poques persones de xarreta en un banc del parc de la Mediterrània, fan aparició quatre homes de la llei amb actitud venjativa a la cerca del company de l’Ateneu per tal d’identificar-lo, i tal com li comuniquen, amb la intenció de denunciar-lo als jutjats.

 

Pocs dies després, dues persones més foren citades, pels mateixos fets ocorreguts aquella nit. Així, els passat 13 de novembre foren jutjades i condemnades a 2 penes multa de 60 €.

 

Demà se celebra el tercer judici per les multes del xiringuito de festes. Necessitem el vostre suport, una vegada més. A les 11h estarem concentrats als jutjats de Montcada.

 

La festa és de totes. La repressió no ens aturarà!!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM