L’Audiència Provincial de Girona posa frens a la impunitat policial

L’Audiència Provincial de Girona posa frens a la impunitat policial

 

La Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Girona s’ha manifestat a favor d’un recurs que demanava no deixar sense investigar les lesions que van patir tres independentistes a mans d’agents dels Mossos d’Esquadra. Els fets van ocórrer durant una protesta pacífica contra la visita del príncep borbó a Girona.

 

Els murs de la impunitat

La denúncia per les lesions patides havia patit el clàssic arxivament. Primer efecte jurídic habitual derivat de la impossibilitat d’identificar els agents agressors ja que aquests no mostren cap número policial ni tampoc el donen en cas de ser requerits a fer-ho.


Així, el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Girona, havent fet un requeriment als Mossos d’Esquadra per a la identificació dels agents actuants el dia dels fets, es va conformar, com és norma habitual, amb la indignant resposta negativa del cos policial. Aquest donen per fet que les respostes vagues aconsegueixen l’efecte esperat: l’arxivament de la denúncia per desconeixement de la persona a qui denunciar.

 

Però aquest cop ha estat diferent. La novetat està en què el tribunal superior, el Provincial, en contra del què és habitual, ha estimat el recurs que els serveis jurídics dels independentistes havien presentat contra l’arxivament de la denúncia.

 

En una interlocutòria ordena al Jutjat d’Instrucció a requerir de nou als Mossos la identificació dels agents. Per més claredat, insta citar a declarar l’agent TIP 3772, cap de l’operatiu d’aquell 29 de juny de 2012. Deixa clar que aquest policia ha de saber qui va fer servir la porra i qui, per tant, per tal de protegir el príncep borbó de la protesta legítima dels veïns i veïnes de Girona, va colpejar els independentistes de la CUP.

 

Un primer pas, de molts pendents encara

Alerta Solidària mostrem la nostra satisfacció per la resolució de l’Audiència Provincial. L’acollim amb la moderació que ens recomana l’experiència i el coneixement de les mínimes possibilitats que tenim d’aconseguir asseure al banc dels acusats als agressors. I menys possibilitats encara d’aconseguir una condemna. Però entenem que la progressiva consciència social i l’organització popular està empenyent cada vegada més als òrgans de l’Estat, en aquest cas la judicatura, a ser menys tolerants amb la impunitat policial. Hem de seguir aquest camí. Per posar llum a la foscor de la violència policial i per fer efectiu i sense pors els nostres drets a la manifestació, a la protesta i a clamar ben fort que els borbons no han de posar mai més els peus als Països Catalans.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM