A presó per portar una foto?

A presó per portar una foto?

 

La realitat pot superar i de lluny la ciència ficció. Almenys això és així a l’Estat espanyol on la desesperació per evitar l’extensió de la consciència nacional i social entre les classes populars dels pobles que oprimeix arriba fins a portar a judici aquells que porten fotografies de presos bascos en actes públics.

 


Apologia al terrorisme versus solidaritat política


L’exagerada reacció de la judicatura espanyola ha arribat als Països Catalans amb l’encausament de dos companys independentistes veïns del barri de Gràcia de Barcelona. Membres d’una colla bastonera, van participar en la mostra de cultura popular que encapçalava la manifestació de l’Esquerra Independentista de la Diada de Catalunya del 2012. Un cop acabats els balls de bastons, preàmbul de la marxa pels carrers de Barcelona, van agafar les fotografies de les dues preses polítiques catalanes condemnades per pertànyer i col·laborar amb ETA. Altres companys seus duien l’estelada gegant que obria el camí cap al Fossar de les Moreres.


Aquest gest, el de portar les fotografies de la Lola i la Marina, és una mostra de solidaritat política vers elles. Un acte per recordar que en les nostres manifestacions hi falten persones que per les conseqüències repressives al seu compromís militant no poden acompanyar-nos en les mobilitzacions i en el nostre dia a dia.

 

Un gest per tant que no és innocent. Que és polític. I solidari. I que el podria haver fet el Ferran, el Gregori, el Martí, la Blanca… Però el que està clar és que demanar fins a 2 anys de presó, inhabilitació per 8 anys i fiança de 3.000 euros, sí és un gest d’apologia del terrorisme. Acció coactiva que agredeix amb la por, l’amenaça, el neguit fins que el malson acabi, si acaba bé, dues persones generoses que només per dur una foto hauran de rendir comptes al tribunal madrileny de l’Audiència Nacional.

 

Dos anys de presó per dur una foto? Què alimenten aquestes accions de la “justícia espanyola”? Doncs això, apologia del terrorisme.

 

Més informació al blog del “Grup de suport amb els bastoners solidaris” amb tot el recolzament d’Alerta Solidària:

http://bastonersolidaris.wordpress.com/

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM