Prou mentides policials: dimarts, judici a Sabadell

Prou mentides policials: dimarts, judici a Sabadell

 

Aquest dimarts tindrà lloc el judici sobre una suposada agressió a un Mosso d’Esquadra en una conferència de l’ex-lehendakari Juan José Ibarretxe a l’Autònoma de Barcelona. Trenta-vuit mesos més tard d’aquella suposada topada, ens trobem davant de la  imputació, greu, per atemptat a l’autoritat, d’un company, membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Res a dir ni a jutjar sobre les agressions, insults i amenaces rebudes pels qui, aquell febrer del 2010, vàren voler alçar la veu pel que estava sent una política de complicitat absoluta amb l’estratègia de dispersió i càstic contra els presos polítics bascos. Aquest dimarts, a judici, de nou, un independentista per un suposat cop a un Mosso. Quantes vegades hem aconseguit arribar als tribunals amb la situació contrària? La injustícia està servida.

 

 

CONCENTRACIÓ DIMARTS 5 DE NOVEMBRE A LES 11 H. ALS JUTJATS DE SABADELL


 

El febrer de l’any 2010, un grup d’estudiants encapçalats pel SEPC, va decidir fer acte de protesta a la xerrada que l’exlehendakari Juan José Ibarretxe anava a realitzar a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Sota el lema “Democràcia per a Euskal Herria” els estudiants pretenien denunciar la greu situació que patia l’esquerra independentista basca amb la vulneració constant dels drets polítics i civils per part de l’estat espanyol i amb el vist i plau del govern basc. Els estudiants exigien també que es respectessin els drets humans, posant fi a la política de dispersió que l’estat espanyol aplica sobre els presos i preses polítiques basques. Amb tot, s’acusava a l’exlíder del PNV de ser còmplice d’aquesta dramàtica situació que pateix Euskal Herria.

 

Els estudiants, varen aconseguir entrar a la sala on es realitzava la conferència malgrat empentes i oposició dalguns membres de la comunitat universitària. Un cop a dins, es visqueren moments de tensió, ja que mentre alguns professors intentaven fer de mitjancers en el conflicte, un grup de tres persones es va dedicar a intimidar i agredir els estudiants que protestaven. Només entrar, estriparen la pancarta de denúncia que els estudiants portaven, i posteriorment agafaren a un dels estudiants pel coll i etzibaren cops a uns altres dos estudiants. Davant d’aquesta actitud incomprensible i violenta alguns estudiants es defensaren de les agressions. Tanmateix, la situació no va anar més enllà i els estudiants abandonaren la sala minuts després.

 

L’endemà dels fets, un dels estudiants que va participar en l’acte de denúncia va ser citat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on se li notificà que havia estat denunciat pel cos policial. Davant de la perplexitat d’aquest fet, l’advocat del jove exigí els motius de la denúncia i la sorpresa fou que aquesta era per una suposada agressió a un agent de paisà del cos dels Mossos d’Esquadra.


Dies després, aquest va ser citat a declarar sota la falsa acusació d’atemptat a l’autoritat, ja que els Mossos d’Esquadra en cap moment es van identificar durant els incidents i per tant, els estudiants no podien saber que es tractaven d’agents del cos policial.


El proper cinc de novembre es celebrarà el judici on l’estudiant s’enfronta una pena de fins a quatre anys de presó per un fals delicte d’atemptat a l’autoritat i a dos mesos de pena multa per una falta de lesions. Una vegada més podem veure com els Mossos d’Esquadra, amb la complicitat judicial, amb les seves provocacions pretenen criminalitzar i reprimir a totes aquelles que qüestionen el seu model social, polític i econòmic.

 

Davant d’aquest fet, des del SEPC i Alerta Solidària no ens quedarem de braços plegats i seguirem denunciant les mentides policials que podrien portar a la presó a un estudiant de la UAB. I un cop més, la repressió ens reafirma el nostre compromís de seguir treballant dia a dia per una societat lliure i justa, tenint clar que els seus cops i la duresa de les seves lleis injustes mai podran aturar-nos.

 

Prou mentides policials!

No ens aturaran a base de cops, difamacions ni muntatges. La nostra lluita continua!

 

Alerta Solidària

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM