Comunicat pels fets de la Jaume I: Ens criminalitzen i alhora ens encoratgen

Comunicat pels fets de la Jaume I: Ens criminalitzen i alhora ens encoratgen

 

A Castelló, des del Consell de l’Estudiantat i el Front d’Estudiants per la Universitat Pública, mostren el rebuig cap a un nou acte de censura perpetrat per l’equip de govern de la Universitat Jaume I el passat dia 30. Aquesta vegada, el blanc de la censura ha estat la taula rodona “Música combativa: una historia de repressió”, emmarcada dins del cicle de conferències organitzat pel Consell de l’Estudiantat per a la setmana de benvinguda.

Malgrat tot, els estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló van complir la seva paraula i van organitzar i van fer l’acte prohibit pel consell de direcció de la universitat, amb l’oposició explícita del rector. A les 11.30 més de dos-cents estudiants s’haplegaren a l’Àgora de la universitat en una acció de protesta ‘a favor de la llibertat d’expressió i contra la censura’. Allí van anunciar que l’acte es faria a una aula de la facultat de Ciències Humanes i Socials. Mentrestant, un grupuscle feixista, format per onze membres, es manifestà a l’entrada de la universitat, sense causar cap incident. De fet, per tot el campus hi havia un fort desplegament de policia de paisà, segons diverses fonts consultades per VilaWeb.

Quan els estudiants van arribar a l’aula, ja hi havia els músics –Juanra i Nega; Titot no pogué arribar per causa de la vaga de Renfe– i l’aula es quedà petita.

Paradoxalment, l’esdeveniment que ahir es realitzà venia a defensar i presentar una denúncia del que justament han estat víctimes aquesta darrera setmana, tant els membres del Consell de l’Estudiantat com els del Front d’Estudiants. El mediatisme intencionat que ha tingut aquest acte, no és sinó “un intent de criminalitzar i estigmatitzar tant la nostra lluita com la d’aquests músics, que des de la vessant creativa són un clar exemple del compromís amb la justícia social”. Lamentablement, els mitjans de comunicació sense excepció, tergiversant, mentint i difamant van obligar a l’estudiantat d’aquesta universitat a plantar-se.

Per això mateix, davant les mesures antidemocràtiques del rectorat i les associacions estudiantils més reaccionàries, vinculades a partits polítics conservadors i neoliberals, s’anuncià que la taula rodona es duria a terme a continuació, una volta finalitzat l’acte de protesta. Música, i un interessant debat sobre lletres compromeses i cançons protesta que han obert els ulls a diverses generacions.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM