Davant la possible imputació de 2 militants per haver cremat un retrat del rei

Davant la possible imputació de 2 militants per haver cremat un retrat del rei

 

Davant les diferents notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació on s’indica que el jutge de l’Audiència Nacional (Estatal) Pablo Ruz ha ordenat que es porti a declarar dos militants de l’assemblea comarcal del Maresme d’Arran, en Guifré d’Argentona i en Jordi de Mataró, com a sospitosos d’haver cremat un retrat gegant del monarca espanyol en el marc de la manifestació de l’Esquerra Independentista durant la passada Diada històrica de l’11 de setembre a Mataró. La nostra assemblea i l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, Alerta Solidària, volem expressar que:

 

– Entenem que aquesta nova acció de l’Audiència Nacional (Estatal), una rèmora del passat franquista espanyol, contra dos dels nostres militants no és res més que el seguiment d’una estratègia que porta molts anys practicant l’Estat espanyol contra l’independentisme català: intentar per tots els mitjans acabar amb nosaltres. Per tant, volem afirmar que es tracta d’un procés polític contra l’independentisme.

– Lluny d’intentar acabar amb nosaltres, ara som més que mai i ho demostrem dia a dia al carrer, però cal citar també per la seva transcendència històrica i, a més perquè coincideix amb el dia de la crema de la fotografia del monarca, la Via Catalana, una nova mostra del poder popular del poble català que vol la independència i, a més, que entén que la nació no són només les quatre províncies de la comunitat autònoma, sinó que va molt més enllà, els Països Catalans.

– Entenem que la figura del monarca espanyol, una figura grisa i caduca hereva del franquisme, no representa el conjunt del poble català i, per tant, creiem que és totalment lícit pensar que cremar-ne el retrat és una manera de representar de manera simbòlica que no som espanyols i que vénen temps de canvi. Temps de construir la República catalana independent. 

 

Per tot això, i molt més, defensarem els nostres companys de militància d’una manera ferma i contundent, perquè ells només són els cap de turc de l’Estat espanyol a causa del procés que ha engegat una part del poble català i que, a més, saben que ja no té marxa enrere. Malgrat tot, intentaran evitar-ho i per això han anat a buscar militants de l’Esquerra Independentista del Maresme, una comarca molt activa a nivell  independentista, perquè saben que aquest moviment polític és el màxim garant que el procés no defalleixi, que sigui realment constituent d’una nova república i que sigui fet des d’una òptica d’esquerres i de Països Catalans.


Finalment i veient com està actuant l’Estat espanyol, pensem que l’únic camí per aconseguir la independència passa per la desobediència i que aquesta acció és una mostra més que els catalans no tenim rei, que seguirem lluitant per la plena independència i construint la República Socialista dels Països Catalans.


Mataró, 28 d’octubre de 2013

Alerta Solidària

Arran Maresme

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM