9 d'octubre: manifest contra la repressió i la criminalització d'Herrira

9 d'octubre: manifest contra la repressió i la criminalització d'Herrira

 

Ahir, 9 d’octubre, dins de l’acte polític de l’Esquerra independentista, es recordaren, a través d’un petit parlament, les detencions practicades contra el col·lectiu Herrira el passat 30 de setembre. Alerta Solidària i Amics i Amigues d’Euskal Herria, mostraren així el seu suport a aquest col·lectiu, fent-se ressó també dels últims cops repressius que s’han patit a les nostres terres últimament. Ací vos deixem el comunicat de recolzament.

 

 

foto 9

 

Ja fa més d’una setmana, el 30 de setembre, el govern de l’Estat espanyol, va segrestar a 18 persones, membres del col·lectiu Herrira, col·lectiu basc per la defensa de drets humans.


Eixe mateix dia, a Alacant, als Països Catalans, començaren a ploure multes derivades de les protestes socials per la inauguració de l’AVE.

 

Eixe mateix dia, a molts pobles del País Valencià, arribaven citacions d’un judici que intenta criminalitzar la massiva manifestació que tingué lloc a Burjassot el passat 13 d’abril en memòria de Guillem Agulló.

 

Diferents llocs, diferents persones, un mateix convenciment. El convenciment que mostrà el poble basc, quan va sortir al carrer novament sense por, de manera immediata, per exigir la llibertat de les companyes d’Herrira, per exigir la llibertat d’aquelles que durant tant temps han sigut la cara visible d’un conflicte, d’una lluita per la dignitat de les preses polítiques basques, de les seues famílies, i companyes. La cara visible de la solidaritat.

 

Un convenciment que hui, 9 d’octubre, expressem als nostres carrers, amb la fermesa de saber-nos solidàries, de caminar juntes, sense por, de saber enfrontar tots els reptes, de saber-nos acompanyades…

 

A les militants polítiques preses, a les que dia a dia s’enfronten a la repressió policial, a les que pensen que res no és en va; que rés d’allò que diuen ni d’allò que fan no es perd, si en el joc arrisquen tot el que tenen, sense temor a perdre, us diem que MAI ESTAREU SOLES, MAI SEREU VENÇUDES. 

 

 


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM