Alerta Solidària presenta Força

Alerta Solidària presenta Força

 

L’acte nacional d’ahir va desvetllar la nova aposta de l’organització antirepressiva. Davant d’una assistència d’unes tres-centes persones, principalment militants de col·lectius de l’Esquerra Independentista entre els quals moltes represaliades i familiars de represaliades polítiques.

 

Força i crònica de l’acte

 

Som Força

Fer visible el conflicte i passar a l’atac. Sobre la base de l’extensió de la lluita antirepressiva allà on no està present. Eixos de treball d’una nova eina posada a disposició del conjunt de moviments socials i per a l’enfortiment de la Unitat Popular.

 

 

Per bé que arran de la presentació de Força van sorgir molts interrogants sobre la concreció de la seva materialització, alguns altres dubtes van quedar esvaïts: Alerta Solidària continua existint com fins ara i sota el paraigües de Força quedaran recollides totes les campanyes antirepressives existents i noves. El nou logotip, amb una estètica associada molt llempant, serà comú a totes les expressions antirepressives. Servirà per fer visible casos molt diversos que afecten persones militants i no militants.

 

Alerta Solidària engega a partir d’ara una sèrie de presentacions arreu del territori que serviran per concretar més el desenvolupament de Força. Alerta però adverteix que només amb la complicitat, en la fase inicial de Força, del conjunt de la militància de l’Esquerra Independentista, aquest projecte assolirà els objectius fixats.

 

La renovació estètica, molt evident, desvetlla la voluntat de fer coses noves i de manera diferent. La pretensió d’arribar a capes de la nostra societat per ara desconeixedores de les possibilitats del treball en xarxa i en contacte amb els moviments socials.

 

El web nou: somforça.cat és tota una declaració d’intencions. Us animem a visitar-la!

 

Crònica de l’acte Preparades per vèncer

Amb l’auditori del Casal de Joves Fontana, de Gràcia, al cor del Sherwood barceloní, ple de gom a gom Alerta va desvetllar la campanya Som Força. Parlaments complets de repàs de la repressió històrica que ha patit el nostre poble fins a l’actualitat i projecció de futur. Un acte rodó que va tenir tocs de sorpresa i alguna errada tècnica.

 

La Força contra el patriarcat

Acabat l’acte a ningú li passava per alt que totes les persones que van intervenir eren dones. Potser no hagués generat cap comentari el fet contrari, d’haver estat només homes els que haguessin intervingut. Però en això Alerta també va voler ser diferent i deixar clar el seu compromís en canviar les coses, també des de dins: Júlia Solé, Blanca Casterà, Carme Travesset, Maria Rey, Raquel González, Maria Ferrer, Marta Serra, Laia Fontanet.

 

El toc de la Muixeranga va iniciar, que no pas cloure, l’acte antirepressiu. Tres rapsodes, dels extrems dels Països Catalans, van recitar versos de les seves respectives terres: des de la Ribera, des de Formentera i des del Rosselló.

 

Una actuació de la Colla Castellera Xiquets de l’Esquerra Independentista enmig de l’acte. I ja acabat aquest, van ballar les bastoneres de Vilassar de Mar, les Pica-dits.

 

Tres parlaments per saber d’on venim, on som i on anem: Carme Travesset, militant des dels inicis dels setanta, víctima de la tortura extrema de l’Estat espanyol va desglossar la història del nostre poble des de la resistència oferta a tot ocupant i opressor. Va advertir de noves “traïcions dels líders” i va posar de relleu la capacitat de revolta constant, malgrat les dures represàlies, del poble català. Maria Ferrer, militant des de finals dels vuitanta, va repassar lluites més properes ja dins la falsa democràcia espanyola. Com la tortura ha estat una constant també durant el règim borbònic actual. Va repassar els nivells de precarització de les classes populars catalanes tot assenyalant que la revolta és a tocar i cal estar preparades. Finalment, la jove membre d’Arran, Laia Fontanet, des de les Terres de l’Ebre, va clamar pel canvi econòmic i social. Va recordar que la independència d’una part del territori ha de ser punt de partida per al canvi radical, per a que tot canviï. Reivindicant el compromís dels qui ens han precedit assegurant no defallir en la lluita per assolir la victòria propera: la independència, el socialisme i el feminisme per als Països Catalans.

 

Abans de donar entrada a la presentació més estricat de Força, un vídeo havia de mostrar el recull de salutacions que per a l’acte s’havien rebut de diferents nacions del món. Una fallada del projector va deixar però la sala a les fosques essent només possible escoltar en diferents llengües les paraules de suport a les persones represaliades catalanes i per avançar cap a la revolució mundial. Aquestes intervencions, totes en les llengües respectives, venien de :

– Castella. Iker i Sandra, de Yesca i de Izquierda Castellana, respectivament, organitzacions de l’Esquerra Independentista.

– Aragó. Armando Ocón, de Puyalón de Cuchas, també organització de l’Esquerra Independentista.

– Astúries. L’ex-pres polític Fer, membre de l’Esquerra Independentista i del Fondu Unitariu pola Solidaridá Obrera d’Astúries.

– Palestina. Laila Serra, de la Comunitat Palestina a Catalunya i cooperant amb Ramala.

– Nova Caledònia, nació d’illes de la Melanèsia ocupada per l’Estat francès (on intervenien Hnacipan Leopold, novelista i professor i Thalabate Catchelo educadora de Tiéta.

 

Per la fallada tècnica, Alerta Solidària va expressar la seva decepció per no haver pogut mostrar aquestes imatges tot agraint l’esforç fet pels que ens fan sentir la seva solidaritat des d’arreu del Planeta.

 

També havia d’haver sortit un vídeo de representació del Poble basc. Però Jon Garai, membre d’Herrira va ser detingut un dia abans de fer la salutació. Aquest fet va generar l’oportunitat per, enmig de l’acte, donar la veu a Maria Rey, ex-presa política basca, per intervenir des de l’escenari i mostrar així la solidaritat recíproca entre els nostres pobles.

 

Vídeo explicatiu d’Alerta Solidària i Força

El moment final de l’acte, abans de la clausura per part de Blanca Casterà, i per part de Maria Josep Martínez, portaveu nacional d’Alerta Solidària, van venir moments d’emoció en recordar les preses polítques Lola i Marina i una llarga llista de persones represaliades que eren presents a la sala. Segons Maria Josep, aquestes havien estat l’autèntic motor de l’organització de qui han après la fermesa, la dignitat i el coratge per seguir en el combat.

 

Una doble exposició animada va ser projectada per explicar el recorregut d’Alerta Solidària, des dels seus inicis fins al moment present. Evidenciar el canvi en les actuacions del sistema repressiu i posar sobre la taula la necessitat de crear eines noves com Força. Aquí, sola en l’escenari, Diana, l’actriu que posa rostre a la campanya de promoció de l’acte “preparades per vèncer” es va treure la samarreta mostrant-ne una de nova, amb el logotip del nus de Força. I el vídeo reprengué la marxa, ara centrat en la tasca de la nova eina, els seus objectius i desenvolupament. Les parets de la sala, així com l’entrada i tots els passadissos van aparèixer decorats amb els nous cartells de Força, cordes marineres amb nusos i codis QR per a connectar amb el nou web antirepressiu.

 

Un sopar popular amb intervenció de representants mallorquines de la vaga dels docents a les illes va arrodonir la jornada que va acabar amb el to festiu i reivindicatiu del grup de Folk rock Ebri Knight. Els maresmencs més combatius que mai, molt animats i amb crides a la solidaritat i a la lluita, van deixar anar tot el seu repertori sonant com poques vegades ho havien fet. Des del cor i amb el puny tancat. Cantant amb passió. Coneixedors de la nova campanya. Conscients que amb Força, estem preparades per vèncer.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM