Passat a juí de faltes la declaració d'avui a Tortosa

Passat a juí de faltes la declaració d'avui a Tortosa

 

Avui la justícia ha accelerat tots els seus mecanismes per jutjar Dennís i Vicençs, les dues persones detingudes dissabte a Tortosa. Als jutjats han estat acompanyats per la solidaritat d’una vintena de persones. 

A les 11,00 del matí Vicenç i Dennís acompanyats dels seus advocats han acudit al jutjat d’instrucció número 4 on després s’ha desenvolupat el juí de faltes. La proposta final acusatòria ha estat de 12€ durant 20 dies per cadascun dels acusats.

Durant el juí han quedat paleses diverses coses:

– Que la justícia no és igual per tothom. Avui Dennís i Vicençs ja estan jutjats però gent com Millet, Serra, Adolf Todó, Matas, Crespo… continuen sense estar jutjats i gaudint dels diners que es van embutxacar.

– La defensa ha demostrat que no es tractava d’un acte privat, presentant un anunci del mateix ajuntament de Tortosa on apareixia com a entrada lliure.

– Els mateixos mossos que van detindre un dels acusats ja el van detindre amb anterioritat, i la defensa ha presentat la sentència on va estar absolt i on es recomanava als mossos que es dedicaren a coses més importants.

– Els testimonis han corroborat el que tothom va poder vore. Una actuació desproporcionada, amb abús d’autoritat i violència gratuïta. Així com han tornat a insistir en la poca professionalitat de l’actuació policial.

 

Des del Col·lectiu de suport contra la repressió de les Terres de l’Ebre volem comunicar a la societat ebrenca:

– Que la repressió és l’eina que té el sistema per intimidar-nos i fer-nos callar. Però que aquestes actuacions el que aconsegueixen és unir-nos solidàriament i reafirmar les nostres conviccions per seguir lluitant per una societat més justa i millor.

– Reiterem que a Tortosa estem patint una estratègia de repressió innecessària, costosa econòmicament i poc respectuosa amb la llibertat d’expressió. I aquesta estratègia té uns responsables polítics que governen a l’ajuntament i al departament d’interior.

– Exigim una revisió en el protocol de funcionament dels mossos d’esquadra. Tant en el nombre d’efectius mobilitzats (més amb l’actual conjuntura econòmica) com en la professionalitat de les seues actuacions, que hauríem de vetllar per evitar els conflictes i no generar-los.

– Critiquem el cinisme d’un govern que exigeix el dret a convocar una consulta sobre la independència, totalment democràtica i legítima, però que nega a la seua ciutadania la possibilitat d’expressar-se lliurement.

 

Independentment de quina siga la sentència (quan ens arribe la farem pública), els costos de la defensa i del procés ens obligaran a organitzar alguna activitat solidària per pagar les despeses.

 

Animem a tota la societat ebrenca a participar-hi per demostrar que contra la repressió tenim la solidaritat i que no ens faran callar.

 

TORTOSA, 1 d’octubre de 2013

COL·LECTIU DE SUPORT CONTRA LA REPRESSIÓ DE LES TERRES DE L’EBRE 

 

Vídeo de la notícia emesa per Canal21 Ebre amb imatges de la detenció i la reda de premsa posterior:

http://alertasolidaria.org/index.php/videos/30-videos/1428-tortosa-detencio-de-dennis-i-vicenc

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM