Absolt un militant d'ARRAN Girona acusat de fer pintades

Absolt un militant d'ARRAN Girona acusat de fer pintades

Segons el Ministeri Fiscal no es poden provar els fets que han declarat els Mossos d’Esquadra.
Avui, dimarts dia 24 de setembre a les 11h del matí, ha tingut lloc als Jutjats de Girona, un judici per deslluïment de béns mobles i immobles on s’acusava a un militant d’ARRAN Girona. En el judici han vingut a declara dos Mossos d’Esquadra que han testificat en contra del jove, acusant-lo d’haver realitzat pintades una nit a Girona, on diuen que ell mateix es va autoconfessar com autor de les pintades, i que al veure la policia va fugir i va llençar l’esprai que portava al riu. El jove ha declarat que ell en cap cas havia sortit a pintar aquella nit, i si bé és veritat que va veure que dos homes bastant corpulents feia estona que el seguien i va marxar corrents perquè en cap cas anaven identificats com a policia, ho van fer en el moment que el van agafar i es van identificar com a polícies. I que el que portava no era un esprai sinó una llauna de cervesa.
L’advocat Benet Salellas ha volgut posar de manifest que no hi havia proves per acusar al jove, i ha preguntat directament als Mossos si tenien constància i proves de que aquelles pintades, que ells al·legaven, s’havien produït aquella nit i per aquest jove, la resposta ha estat negativa.
El ministeri fiscal ha dictat sentència absolutòria per manca de proves per acusar al militant d’ARRAN.
Des d’Alerta Solidària, tornem a posar de manifest, la criminalització i la persecució que rebem pel simple fet de militar en organitzacions de l’Esquerra Independentista. Tornem a denunciar el control polític i policial que patim, i la manera com rebem les persecucions sense ser casual. Aquella nit el militant d’ARRAN va ser retingut molta més estona de la permesa i interrogat per agents de paisà, que feia estona que els seguien.
Celebrem la resolució dictada, i els hi recordem amb aquesta sentència que la lluita continua i que la solidaritat és la nostra millor arma, per això guanyarem.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM