Palma, Barcelona i València. Repressió a tres bandes per aturar un país en moviment. Balanç del 17 de setembre

Palma, Barcelona i València. Repressió a tres bandes per aturar un país en moviment. Balanç del 17 de setembre

 

Allà on hi hagi persones valentes que s’alcen i desobeeixen per fer front a  qualsevol tipus d’opressió, les elits polítiques i dominants respondran amb tota la seva contundència. Però nosaltres som més i més valentes, per aquest motiu sempre que ells ens reprimeixin, nosaltres teixirem llaços de solidaritat cada cop més forts.


És per això que des d’Alerta Solidària i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem fer públic quin ha estat el panorama repressiu avui al conjunt dels països catalans.

 

A Mallorca, la jornada d’avui ha començat amb el segon dia de vaga indefinida, en el que cal denunciar l’assetjament de la policia espanyola (CNP) al jovent estudiantil durant el tret de sortida d’aquesta mobilització.

La jornada del primer dia començà amb piquets pels instituts i carrers de part forana i ciutat. Aquesta transcorria amb la normalitat habitual d’una vaga, fins que el cos repressiu va identificar i escorcollar a 3 joves, amenaçant a un d’ells amb un “como te vuelvas a mover te pego una hostia”. Tot i així, es mantingué l’activitat al llarg de les hores.

Quan un grup de 15 joves es dirigia a la concentració de les 12, dues unitats de la policia espanyola i una tercera de paisà, sense previ avís els retingueren. Amb una actitud prepotent i agressiva procediren a identificar i escorcollar els objectes personals dels joves. Hi hagué moments de tensió quan els agents obligaren a esborrar material audiovisual de diverses càmeres.

Avui, en el segon dia de vaga, la policia espanyola ha aturat un piquet, retingut a 40 joves i ferit al manco un d’ells. 6 joves han estat emmanillats i, preparats per a ser detinguts, fins que ha arribat una ambulància, un equip de televisió i un grup de pares i professors que han començat a protestar per l’actuació dels agents. Aquests no han pogut aguantar la pressió i finalment han deixat anar als joves.

Pel que fa a l’actitud que han adoptat els cossos repressius volem deixar clar que l’actitud que duu a terme la policia espanyola és la de crear un ambient de por i control als vaguistes. Per això, exigim que s’aturi la repressió al jovent estudiantil!

 

Tot i aquest escenari repressiu a Palma, a Barcelona i València s’han convocat concentracions antirepressives per donar suport a diferents companys represaliats.

 

En una d’elles, a Barcelona, un centenar de persones convocades per Alerta Solidària, el SEPC i l’Assemblea de la Facultat de Polítiques de la UPF, han cridat ben fort que la repressió no els faria callar. Aquesta mostra de solidaritat ha estat per donar suport a un company encausat per lluitar en defensa de la universitat pública i de qualitat durant la passada vaga del 28 de febrer. Els i les estudiants que, malgrat la pluja, s’han reunit a les portes de la Ciutat de la Injustícia han estat prop d’una hora esperant que arribessin notícies de dins. Finalment, els lemes i càntics s’han vist interromputs per la bona notícia que el company represaliat ha estat absolt.

 

L’altra convocatòria antirepressiva als Països Catalans ha estat a València, en motiu d’un judici contra deu estudiants detinguts durant la Primavera Valenciana. Cal tenir en compte que els cossos repressors que haurien d’estar asseguts a la banqueta dels acusats, han comparegut en qualitat de denunciants i no pas de denunciats, ja que es va arxivar la causa contra aquests. Finalment el judici ha estat suspès a la espera que, d’una vegada per totes, el jutge decreti que aquestes suposades faltes han estat prescrites. En aquesta concentració han assistit més d’un centenar de persones que han deixat ben clar que el cap de policia tenia raó al titllar-nos d’enemic, i tant, ho som, som l’enemic de les injustícies, la repressió, les desigualtats, en definitiva som l’enemic de qualsevol vincle que neixi de l’opressió d’uns pocs contra molts.

 

Per tot el que hem demostrat avui, com en d’altres ocasions, als Països Catalans ho tenim clar, la repressió no ens atura, ens fa més forts!

 

A Palma, Barcelona i València, Països Catalans 17 de setembre de 2013.

 

Alerta Solidària

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM