Dimarts 17: Judici per la vaga en defensa de l’educació pública del 28 de febrer

Dimarts 17: Judici per la vaga en defensa de l’educació pública del 28 de febrer

 

El passat 28 de febrer de 2013 es va convocar vaga estudiantil arreu dels Països Catalans, per defensar la universitat pública i de qualitat. Les estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, com moltes altres, van mostrar la seva indignació als atacs que l’educació està patint dia a dia.  Aquest grup d’estudiants va estar okupant des de dies abans les instal·lacions del campus de Ciutadella-UPF, en contra la privatització de l’educació. Durant tota la nit anterior al dia de vaga, els membres de seguretat de la UPF posaren traves a qualsevol moviment que feien les estudiants que es van mobilitzar. 


 

Sis mesos més tard, un dels companys va ser citat a judici per una suposada agressió a un membre del cos de seguretat. A més a més, la UPF i el seu antic rector Josep Joan Moreso intentaren fer tot el possible per a que es condemni aquest company, que només és culpable de lluitar per un futur millor per la universitat pública i una educació per a totes. 

 

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, condemnem la imparcialitat de la UPF i el seu equip rectoral. Així com, també condemnem la persecució de les estudiants que es mobilitzen. 

 

És per aquest motiu, que convocam concentració el proper dimarts 17 a les 10.30h davant la Ciutat de la Justícia, per donar suport a n’aquest company el dia del judici, i per denunciar la criminalització del moviment estudiantil. 

 

Barcelona, 8 de setembre del 2013. 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans 

Alerta Solidària 

Assemblea de la Facultat de Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM