Escorcoll il•legal dels Mossos d’Esquadra a un camió de l’Esquerra Independentista

Escorcoll il•legal dels Mossos d’Esquadra a un camió de l’Esquerra Independentista

 

La Diada històrica d’ahir no va acabar pacíficament com podia semblar. A Barcelona, gairebé a les onze de la nit, cinc furgons dels Mossos d’Esquadra van interceptar un camió de l’Esquerra Independentista a l’alçada del passeig Pujades amb Nàpols. Els agents van fer baixar els tres ocupants. Els van identificar i fins i tot els van gravar amb càmeres. El més greu però va ser que tot regirant els diversos objectes que hi havia al camió, des d’estris per cuinar fins a pancartes i banderes, els Mossos d’Esquadra van sostreure samarretes que van ficar en una bossa i se les van endur sense cap notificació. Els tres retinguts van exigir la còpia de l’acta d’incautació però els policies els la van negar.


Denúncia denegada a comissaria

La resposta immediata dels tres retinguts va ser anar a comissaria ha formular la conseqüent denúncia. Per més sorpresa però, els Mossos van negar-se a acceptar la denúncia. Dos advocats dels serveis jurídics d’Alerta van personar-se d’immediat i, confirmant la negativa dels agents, van acabar formulant, a les dues de la matinada, cinc queixes registrades contra la lamentable actuació dels Mossos.


Espectacle lamentable que es repeteix quasi cada any

Als pocs minuts d’estar retinguts, situació que ha durat una hora, diversos militants de l’Esquerra Independentista han respost a la crida de les xarxes socials i han envoltat el dispositiu dels Mossos d’Esquadra. Aturats a prop del concert d’Òmnium Cultural, al Passeig Lluís Companys, l’espectacle, un any més era esperpèntic. Els Mossos han respost a l’arribada de solidaris amb un cordó que ha tallat el carrer. S’han produït les primeres empentes i insults tot i que no ha passat d’aquí. Tensió, això sí. Tensió i ràbia de veure com un any més l’abús policial s’imposa contra l’organització de les mobilitzacions de l’Esquerra Independentista. Entre les persones solidàries, els diputats de la CUP David Fernàndez i Quim Arrufat.


L’incident té els seus precedents en altres anys en els què, sempre agents dels Mossos d’Esquadra, intercepten d’igual manera camions o furgonetes de l’Esquerra Independentista quan aquests vehicles abandonen el centre de Barcelona, després de les mobilitzacions de la Diada. Mai cap d’aquestes actuacions ha acabat amb denúncies de cap mena contra els independentistes. Enguany però, i davant del reiterat abús que aquesta pràctica suposa, i amb l’agreujant del flagrant robatori i possible manipulació posterior, els denunciants són ara els militants de l’Esquerra Independentista. Amb ells, i per posar fre a la prepotència policial, i al continuat control polític, il·legal i il·legítim, de la policia de la Generalitat de Catalunya, Alerta Solidària dóna i donarà suport a tota acció que calgui dur a terme. No ens quedarem de braços creuats. Ara ja no. Ja hem dit prou.


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM