El Casal Popular Voltor Negre de Palma denuncia l'assetjament policial

El Casal Popular Voltor Negre de Palma denuncia l'assetjament policial

Des del  Casal Popular Voltor Negre de Palma i Alerta Solidària volem denunciar els fets ocorreguts el passat 29 d’agost en la celebració del quart aniversai d’aquest casal amb l’actuació de la policia espanyola, i l’amenaça amb el tancament del local.

Comunicat pels fets succeïts durant el 4t aniversari del Casal Popular Voltor Negre

El passat dijous 29 d’agost es celebrà el 4t aniversari del Casal Popular Voltor Negre, un espai basat en un oci alternatiu autogestionat, on es troben joves de Palma.

L’acte començà amb la pintada d’un mural i tot seguit tengué lloc una xerrada sobre espais alternatius a ciutat. Després, començaren les activitats musicals amb la JAM session i, finalment, el concert del grup pollencí Turgut Reis. Durant tot l’horabaixa la jornada es desenvolupà sense problemes, fins que a prop de les 23h apareixé la policia local de Palma per acabar amb la festa.

El Casal Popular Voltor Negre també és un espai de lluita del jovent de Palma. Durant aquests quatre anys ha estat treballant al barri realitzant tot tipus d’activitats polítiques: xerrades, debats, passis de vídeo, cafetes, etc. És per això, que la policia local no s’ho pensà dues vegades en venir a amenaçar a un dels assistents a la festa, exigint que es tanqués l’espai i que rebria una multa de milers d’euros per la realització de l’acte, quan el jove només s’havia adreçat a la policia per conèixer quin era el motiu de la seva arribada. Referint-se a les molèsties que causava la festa, que s’estava celebrant sense problemes, els cossos repressius de Palma començaren a perfilar el tancament del local definitivament. Una vegada més, amb la voluntat política d’acabar amb qualsevol forma de lluita a ciutat.

Els organitzadors de l’acte tot just en veure el conflicte finalitzaren el concert i demanaren a la gent que se n’anés. Tot i així, la policia es quedà a fora identificant el jove durant gairebé una hora i demanant-li que tornés a obrir el local per tal de fotografiar-lo per dedins sense permís (ja que es tracta d’una propietat privada), fet impossible ja que ell no disposava de les claus de l’espai i pel qual després l’acusaven de no col·laborar.

Per acabar, els cossos policials denunciaren al jove identificat i l’amenaçaren de l’arribada de varies multes de milers d’euros, a més d’informar-lo de que un dia vendrien a precintar el local perquè mai més ningú hi pogués entrar.

Des d’Alerta Solidària i des del Casal Popular Voltor Negre volem denunciar que l’aturada de la festa era una simple excusa per començar amb l’intent de tancar un dels espais d’oci alternatiu a la ciutat de Palma. Animam a tots els locals autogestionats que lluiten a seguir endavant, i no rendir-se a pesar de les traves que posen l’ajuntament i la policia per tal de poder desenvolupar activitats per a les joves al carrer o als seus espais de trobada.

Prou persecució als espais autogestionats que lluiten!

Casal Popular Voltor Negre, Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM