Segueix endavant el procés contra dos mossos per la lesió a Pau Andalús

Segueix endavant el procés contra dos mossos per la lesió a Pau Andalús

 

El passat 12 d’octubre, en Pau, va acabar detingut i amb un 70% menys de visió en l’ull esquerra. Aquesta afectació, després de nombroses intervencions i un calvari de setmanes, ha quedat al 20%. Era enmig de la protesta contra la celebració del dia de la Hispanitat. Es manifestava contra el genocidi espanyol i a favor de la llibertat del nostre poble. Un provocador amb la bandera espanyola va fer acte de presència enmig de la plaça i darrera seu, la Brigada Mòbil, molt atenta, va carregar fort contra els antifeixistes. En Pau va caure a terra. I a terra un Mosso el va rematar.


Avui, dos mossos d’Esquadra declaraven al Jutjat d’Instrucció núm. 19  de Barcelona. Han reconegut ser presents a l’operatiu i haver usat els seus “atacs”, o “porres” o més irònicament, “defenses”. Però han negat la major: no van ser ells qui van colpejar en Pau i en tot cas, sempre haurien actuat en ús correcte de la legítima violència policial.

 

Celles estilitzades per evitar el reconeixement

És molt aviat encara per preveure com evolucionarà aquest procés contra els mossos que van agredir en Pau però a hores d’ara ja podem considerar un èxit, havent patit durant tants anys la impunitat policial més grollera i insultant, veure com dos agents dels mossos han de declarar als jutjats.


I més, veure com els jutjats insten al Cos dels Mossos d’Esquadra ha facilitar les dades dels agents, de la Unitat Dragó 212, i a instar-los a elaborar un informe sobre els fets encausats.


I més encara, fregant el ridícul, veure com un dels agents dels Mossos, amb TIP 8.089 es presenta als jutjats amb les celles quasi depilades al zero quan un dels que es reconeix en les imatges de l’agressió du les celles ben poblades. L’altre agent, amb TIP 14.772, ha caigut en nombroses contradiccions deixant entreveure que l’actuació policial no responia a cap situació de necessitat real d’establir l’ordre públic.

 

Amb la instrucció encara oberta queda per determinar aquesta autoria dels fets que segons l’acusació recauria en els dos agents que han declarat avui. Fora de dubtes sembla que queda ja que els cops patits pel Pau van ser del tot il·legítims i per tant mereixedors de conseqüència penal.

 

Al Pau, com explicà en una acte públic de reconeixement en l’Ateneu Popular de l’Eixample, Francesc Layret, li costà diverses intervencions i molt patiment, especialment els primers dies, després de l’agressió, quan va haver d’estar immobilitzat cap per avall per tal de minimitzar la pèrdua de visió.

 

La impunitat comença a esquerdar-se, tan bon punt veiem com els agressors han de començar a depilar-se les celles. Algun dia, se’ls caurà el pèl.


Prou impunitat policial!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM