Quan l’esperpent et ve a buscar a Granada

Quan l’esperpent et ve a buscar a Granada

 

A dos quarts de tres de la matinada, una dotació de la Policia Nacional feia aixecar del llit en Vicent. Enmig de l’hotel granadí on està passant les vacances la persecució policial traspassava fronteres (pel moment autonòmiques) i la Brigada d’Informació de València ensenyava els seus tentacles… barroerament:

¿Es usted Vicente? Debe acompañarnos a comisaria.

¿Por qué?

¿No lo sabe usted?

Me imagino que si pero…

Pues ya sabe más que nosotros.

I d’aquí, a la Jefatura, sense cap explicació, sense cap mena de sentit. Detingut i a esperar la declaració que arribaria passades les dotze del migdia. Per dir-hi que no té res a declarar i que en tot cas ho farà als jutjats de València, com consta per escrit en el Jutjat d’Instrucció núm. 18 del Cap i Casal. Punt i final, o millor dit, punt i seguit culminat amb un esperpèntic: “pues muy bien. Queda usted en libertad”.

 

 

Detingut per participar en la vaga d’educació del 9 de maig

La Vaga d’educació del passat 9 de maig ja compta amb una vintena de detinguts, la majoria a València i rodalies i ara, un més a Andalusia. Abans de Vicent, li tocà el rebre a Pau: vegeu notícia clicant aquí.


L’obsessió de la Brigada d’Informació de València del Cuerpo Nacional de Policia ha fet que diversos implicats, que han manifestat que no tenen cap voluntat de declarar en comissaria però sí en seu judicial, hagin estat detinguts contravenint els principis de mínima intervenció i d’excepcionalitat que regeix la figura de la detenció. Així, la policia nacional, per orgull i prevaricant, ha procedit a la detenció, que ja no només citació, de diversos dels implicats en uns suposats aldarulls ocorreguts en el dia de la vaga d’educació. Així, la policia ha actuat desobeint les comunicacions dels serveis jurídics d’Alerta Solidària a través del Jutjat d’Instrucció número 18 i les personacions fetes a jutjats, i malgrat constar per escrit la voluntat dels implicats de declarar en seu judicial quan siguin requerits. Tràmit que per cert feu en Vicent el passat dijous, dia 18.

 

Alerta Solidària estudia ara la interposició d’una querella criminal contra la Policia pel que ha estat un evident abús de força, no ajustat a dret, i que ha pretès, infructuosament, acovardir un col·lectiu d’estudiants, alguns d’ells com en Vicent, membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, per frenar la creixent resposta a la precarització descomunal que pateix el sistema públic educatiu al País Valencià.


Suport internacionalista dels companys d’Andalusia

Encoratjador ha estat trobar la resposta immediata dels companys i companyes andaluses amb qui hem forjat ponts de camaraderia i amistat al llarg dels anys en afrontar conjuntament lacres que ens afecten a totes per igual sota el jou de l’estat espanyol com la tortura i la impunitat policial. Alerta Solidària agraeix mitjançant aquestes paraules l’efectiva i afectiva resposta rebuda per part de les companyes del Grupo 17 de Marzo, a la Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía, al Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) i també molt especialment al grup del 15M de Granada.


Les mostres d’agraïment les ha expressat també el mateix Vicent via tuiter que fem extensives a les moltíssimes mostres de solidaritat rebudes també d’arreu dels Països Catalans.

 

En la defensa de l’educació pública, gratuïta, laica, catalana i de qualitat, ni un pas enrere!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM