Acusen d'atemptat a l'autoritat un dels ferits pels Mossos a Girona

Acusen d'atemptat a l'autoritat un dels ferits pels Mossos a Girona

agressi_mossos

Comunicat de la CUP de Girona que fem nostre:

 

L’acusat, militant de la CUP, ha estat citat a declarar aquest matí a la comissaria de Vista Alegre

Un militant de la CUP de Girona ha estat citat a declarar aquest matí pels fets ocorreguts durant la visita de Felip de Borbó a Girona. El militant, que ha estat acusat d’atemptat a l’autoritat, és justament un dels ferits per la càrrega dels Mossos durant la mobilització del passat 26 de juny, que va saldar-se amb un total de sis persones ferides. L’acusat ha acudit a la comissaria dels Mossos a Vista Alegre, però s’ha negat a declarar a l’espera de conèixer tots els detalls sobre l’acusació i els fets que se li imputen. L’organització anti-repressiva Alerta Solidària serà l’encarregada de dur el cas.

La CUP, que té previst denunciar les agressions durant els propers dies, ha mostrat la seva “perplexitat i indignació” pel fet que precisament una de les persones que va ser agredides en la concentració hagi estat acusat d’atemptat a l’autoritat. La formació ha reclamat que es posi fi a la impunitat en els casos de violència policial, i ha denunciat que l’acusat hagi imputat sense que en cap moment fos identificat per part dels agents, ni durant la concentració ni amb posterioritat. Per la CUP aquest fet demostra l’existència de fitxers polítics il·legals, que recullen dades personals relatives a l’afiliació ideològica i les pràctiques polítiques de determinats ciutadans.

Les càrregues policials, al ple de Girona

Justament ahir el grup municipal de la CUP va demanar a l’equip de govern que es posicionés respecte al cas. A pregunta del regidor Carles Bonaventura (Rcat), l’alcalde de la ciutat va relatar que havia demanat explicacions sobre l’actuació dels Mossos al conseller Espadaler, i va reiterar que considerava que la xifra de sis ferits era “excessiva” tenint en compte que es tractava d’una concentració d’unes poques desenes de persones. La CUP va reclamar el suport de tot el consistori a l’hora de denunciar aquest cas de violència policial a la ciutat.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM