Detenció a València d'un militant del SEPC

Detenció a València d'un militant del SEPC

Aquest matí ha estat detingut Pau, un militant del SEPC de València, acusat d’uns pressumptes desordres i danys que segons l’atestat policial foren produits durant la passada vaga estudiantil que tingué lloc el 9 de maig. La policia s’ha personat a casa seua i se l’ha endut detingut contra la seua voluntat, tot afirmant que no estava detingut. 

Pau és una de les més de 20 persones que han estat citades aquest dies per un sumari obert per pressumptes delictes ocorreguts durant l’ultima vaga d’estudiants i que ha ocasionat un degoteig constant de detencions a la ciutat de València aquestes últimes setmanes. Després de passar tot el dia a comissaria, cap a les 20:00 ha sigut enmanillat per la policia i traslladat a la Ciutat de la Justícia de València per posar-lo a disposició judicial. Finalment, el jutjat de guàrdia s’ha inhibit i l’ha desviat al jutjat nº18 de València, encara que el jutge ha ordenat que haurà d’anar a signar cada primer i tercer divendres de mes.

Resposta solidària

Cap a les 18 de la vesprada, més de 40 persones s’han concentrat davant de Jefatura de Policia de València pèr mostrar la solidaritat amb Pau i intentar l’alliberament del nostre company.Durant la concentració de suport, l’ha policial ha practicat diverses identificacions arbitràries i s’ha amenaçat amb la dissolució de manera violenta. Cap a les 19:30, i davant la notícia del trasllat a Jutjats, part de la gent ha continuat demanant la posada en llibertat davant del Jutjat de Guàrdia, cosa que ha passat cap a les 21:30 de la nit.

Des d’Alerta Solidària volem condemnar aquesta detenció sense fonaments, amb una actuació totalment desorbitada de la policia que respon únicament a un intent de criminalitzar les lluites estudiantils i juvenils i amedrentar i fitxar els seus membres. Sense cap tipus de lógica jurídica ni arguments possibles, la policia i la mal anomenada justícia espanyola busquen l’aniquilament de qualsevol resposta al carrer i a les aules. De la mateixa manera volem felicitar a  tota la gent que ha mostrat el seu suport davant aquesta nova agressió, element que ha sigut definitiu per accelerar la posada en llibertat del company detingut.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM