Davant les noves agressions de la BRIMO durant la concentració de rebuig a la Monarquia Espanyola a Girona

Davant les noves agressions de la BRIMO durant la concentració de rebuig a la Monarquia Espanyola a Girona

Desenes de persones que protestaven contra l’enèssima visita en pocs anys de la monarquia espanyola a Girona han resultat ferides per part de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra que a més han encerclat i segrestat durant una estona les manifestants.
En menys d’un mes, el príncep Felip de Borbó ha visitat Girona dues vegades. Com cada cop que així ho ha fet, organitzacions i entitats (CUP, Arran, CGT i la PAH de Girona) s’han concentrat a la plaça Miquel de Palol per criticar i mostrar el rebuig que suposa per gironins i gironines que Felip de Borbó sigui príncep de Girona, i que visiti la ciutat tant sovint.

La concentració ha començat a caminar en direcció a l’auditori de la ciutat on tenia lloc el Fòrum Impulsa i hi havia Felip de Borbó. Molt abans de poder arribar al recinte de l’Auditori, la capçalera de la manifestació s’ha trobat amb un cordó policial, gens disposat a dialogar, format per un número exagerat de mossos de la BRIMO. Al cap d’uns moments començaven els cops i empentes a part de trencar la pancarta i requisar una estelada. Mentre hi havia els incidents han arribat més mossos per encerclar la gent.

La violència desproporcionada amb la que ha actuat la BRIMO, ha provocat que una vegada més, sigui denunciada per part de la CUP davant dels jutjats. Rarament, avui portaven el TIP visible i servirà per fer les conseqüents denúncies dels agents. També es portarà el cas del noi a qui li van propinar un cop de porra provocant-li ferides a l’ull, a l’anterior concentració antimonàrquica a principis del mes de juny.
Mentre la diputada de la CUP-AE, Isabel Vallet, buscava xerrar amb el responsable de la BRIMO, que avui pertanyien a la unitat 6, el regidor per la CUP a Girona, Jordi Navarro, rebia un cop de puny a l’estómac. Altres persones han sortit amb hematomes molt visibles, a l’esquena, a l’espatlla i a les cames.

El cap del dispositiu policial ha mentit a la diputada, quan ella li demanava que deixessin sortir a la gent, que no podien retenir. Ell ha dit que es podia sortir sense cap problema i quan la gent ho ha anat a intentar a tornat a rebre cops, puntades de peu i empentes.

Des d’Alerta Solidària transmetem tot el nostre suport a la denúncia d’aquests fets i a seguir amb fermesa la lluita contra aquesta violència exagerada i la repressió que exerceix l’estat i les seves estructures inferiors cap als moviments com som l’Esquerra Independentista i altres entitats organitzades. Celebrem que s’hagi pogut identificar als culpables de propinar cops mitjançant el TIP.
Nosaltres també cremem la corona espanyola
Alerta Solidària, 25 de juny de 2013

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM