DETENCIONS UN MES DESPRÉS DE LA VAGA D'ESTUDIANTS

DETENCIONS UN MES DESPRÉS DE LA VAGA D'ESTUDIANTS

Des d’Alerta Solidària volem fer difussió de noves detencions contra moviments socials de la ciutat de València. Us fem arribar la nota i volem mostrar tota la nostra solidaritat amb les repressaliades.

Ahir, dia 18 de juny i un mes després de la Vaga d’Estudiants del 9 de maig del 2013, van detindre 4 persones a València. La Brigada d’Informació de la Policia Nacional va citar aquestes 4 persones a les 10:00h en les dependències de la Prefatura Policial, on van acudir amb un advocat i foren detingudes. Els 4 es van negar a declarar en comisaria, i a les 14:00h van quedar en llibertat amb càrrecs; a tots se’ls imputen desordres públics i danys.

D’altra banda, hem sabut que altres 5 persones han estat citades per la Brigada d’Informació avui a les 10:00h en la Prefatura Policial, pel qual prevenim noves detencions. A aquestes cal sumar la detenció produïda abans ahir d’un altre jove acusat  pels mateixos càrrecs en relació a la Vaga d’Estudiants del 9 de maig.

Ja són 10 els imputats aquesta setmana. Si fem una ullada als últims mesos, observem una forta escalada repressiva a la ciutat de València. En la Vaga General del 14 de novembre van ser detingudes 22 persones, de les quals 7 encara resten imputades per diversos càrrecs com atentat a l’autoritat, desordres públics o desobediència a l’autoritat. A més la detenció d’un veí del Cabanyal, 4 mesos després d’aquesta mateixa vaga, per policies de paisà en el seu propi domicili, acusant-lo de danys a una entitat financera.

Front a l’augment de la pressió exercida per les forces de l’Estat, el pròxim 25 de juny es realitzarà una manifestació antirepressiva que sortirà a les 19:00h des del CIE de Sapadors de València.

 

Solidaris/es amb els/les detinguts/des de València, a 18 de juny de 2013.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM