Segueix el procediment contra les solidàries de Burjassot amb Bildu del 2011

Segueix el procediment contra les solidàries de Burjassot amb Bildu del 2011

Més de 2 anys després, continua el procediment sancionador obert contra dos persones que es concentraren a Burjassot en solidaritat amb el poble Basc. Es presenta un recurs d’alçada que podria acabar en contenciós administratiu.

Recordem aquest cas, quan a l’any 2011,la Delegació de Govern de València, arran d’una concentració pacífica i reivindicativa d’una quinzena de persones, va obrir un procediment sancionador a dos persones a Burjassot. A les dos persones, Antoni Infante i Santiago Gassó, se les acusà de no haver comunicat la concentració a l’autoritat governativa i ara s’enfronten a una multa de  300,51€ cadascú.

Els fets succeïren pocs dies abans de les darreres eleccions del 22M al 2011, quan, a diferents ciutats i pobles, es varen realitzar concentracions de suport i solidaritat amb el procés democràtic i de pau que viu Euskal Herria i per tal que la coalició Bildu pogués presentar-se també a les eleccions municipals (fet que es produí poques hores després arran la decisió del Tribunal Constitucional d’acceptar-la). Així, un grup de veïnes i veïns de Burjassot, decidiren organitzar una d’aquestes concentracions a aquesta localitat de l’Horta Nord, el 5 de maig, comunicant-ho prèviament a l’Ajuntament de Burjassot.

Aquell dia, la Delegació de Govern envià un important dispositiu de la policia nacional espanyola i la brigada de informació que es va dedicar a identificar i intimidar a totes les persones que allà s’hi trobaven. S’arribà a situacions esperpèntiques, com la identificació de persones que passejaven tranquil·lament amb el seu gos o els xiquets, davant de l’ajuntament de Burjassot, i fins i tot a un menor de 16 anys hi era en aquells moments a la plaça. Aproximadament un mes després aquestes dos persones, també identificades durant la concentració, reberen sengles notificacions d’obertura d’un procés sancionador on se’ls fa responsables i promotors de la concentració.

Més de 2 anys després el procediment sancionador continua endavant, i a falta del recurs d’alçada que els pot conduir a un contenciós administratiu, aquestes persones han de fer front al pagament previ de multa i segurament també al pagament de les taxes del recurs.

Dins de la normalitat que es pot entendre dins d’aquests procediments, resulta poc casual que es faça amb tanta demora aquesta nova notificació, coincidint pràcticament en el temps amb tots els fets que han anat passant a Burjassot darrerament. Des d’Alerta Solidària fem una lectura crítica d’aquest nou pas, possiblement donat a partir de tota la convulsió política que viu aquest poble de l’Horta Nord, arran de les contínues amenaces neofeixistes que desembocaren en una patètica mostra contra el catalanisme d’alguns grupuscles feixistes fa dues setmanes. Aquesta coincidència de fets, mostra clarament una connivència d’interessos per tractar de criminalitzar i condemnar els moviments socials i polítics d’esquerres a Burjassot, Es tracta, en poques paraules de demostrar qui mana i qui pot utilitzar la justícia per castigar els seus enemics. És així com ells fracassen als carrers i després utilitzen les seues lleis per apaivagar la seua ràbia.

Davant de tot açò, només podem dir que continuarem presentant batalla, de igual manera que férem fa dos anys , quan denunciarem l’actuació desmesurada de la policia nacional i la Delegació de Govern.

En solidaritat amb les persones processades, demanem la finalització i retirada del procediment sancionador, a la vegada que demanem el recolzament de la resta de la ciutadania, moviments socials i  col·lectius.

Ser solidari no és cap delicte.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM