Absolts els 4 de Mallorca

Absolts els 4 de Mallorca

 

Els quatre independentistes mallorquins encausats pels incidents durant la Diada de Mallorca de l’any 2010 han estat absolts dels càrrecs dels que se’ls imputava, segons ha dictat la sentència del jutjat Penal número 2 de Palma feta pública avui. Els quatre encausats s’enfrontaven a una petició fiscal de 9 anys de presó en total i més de 13.000 euros de multa.

 

Notícia publicada a Llibertat.cat

 

En relació a aquells incidents, també s’investigava la possible relació dels encausats en la crema d’una bandera espanyola. De fet el fiscal assegurava que era una acció pactada amb antelació a la manifestació que tots coneixien.

 

En relació a això, la jutgessa Magdalena Ferrete explica a la seva sentència que no s’ha acreditat de forma clara “que els acusats concentrats haguessin planejat cremar la bandera, ni tampoc haguessin acordat impedir que la policia ho pogués evitar”, segons informa Diari de Balears.

 

“Els 4 de Palma”

Robert, Sílvia, David i Guillem, coneguts com “Els 4 de Palma”, estàven acusats de danys, desordres, ultratge a Espanya i atemptat a l’autoritat per exercir de servei d’ordre durant la manifestació de l’Esquerra Independentista. Els fets van ocórrer durant la manifestació de la diada del 2010 quan després que es cremés una bandera espanyola diverses persones que miraven la manifestació des de fora va intentar agredir els manifestants i el servei d’ordre va intervenir per evitar enfrontaments. Per tot plegat, els acusaven de cremar una bandera espanyola i d’atemptar contra agents de la policia espanyola.

 

Aquest cas repressiu es va donar a conèixer arreu de l’illa gràcies a la campanya Absolució Independentistes Mallorquins. Es feren xerrades per molts indrets de Mallorca per sensibilitzar a la ciutadania del cas així com altres activitats com concerts i barres antirepressives

 

Per la seva banda, Alerta Solidària i Endavant (OSAN) -organització on militen dos dels encausats- van manifestar abans del judici que aquest cas “era la mostra més clara i fefaent de la persecució policial i judicial que pateix l’Esquerra Independentista de Mallorca”, a qui les forces espanyoles avisen “que qui s’organitzi i lluiti per la independència i el socialisme serà perseguit i repressaliat fins i tot amb amenaces de presó”.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM