L’agressió de dos policies a Miquel Gironès, dolçainer d’Obrint Pas, per parlar català

L’agressió de dos policies a Miquel Gironès, dolçainer d’Obrint Pas, per parlar català

Miquel Gironés denúncia a dos agents de la policia espanyola per detenció il·legal, vulneració de drets fonamentals i lesions.


Els fets ocorregueren el passat 25/03/2013, cap a les 16:40h, quan Miquel Gironés es trobava dintre del seu vehicle en un carrer del barri de Benimaclet. En obrir la porta li caigueren al terra un parell de mocadors de paper, i en eixe moment, dos agents del cos superior de policia que es trobaven a la zona se li van adreçar dient-li “Oye guarro que te has pensado que esto es una papelera”. Llavors aquest va intentar explicar als agents que li havien caigut, però en escoltar els agents que aquest parlava en català, directament li van dir “y encima en valenciano, catalan o lo que sea. Venga baja del coche”. El feren baixar del vehicle, l’identificare, regiraren el vehicle, tot amb una actitud xulesca i agressiva i utilitzant expressions ofensives respecte d’ell. En un moment donat, i vista l’actitud dels agents Gironés els demanà el número de placa, la qual cosa feu que la reacció dels agents fos augmentar els insults i vexacions, introduint-lo en el vehicle policial emmanillat i donant-li diversos cops de puny, alguns d’ells a la cara. Fou portat a la comissaria de Sapadors, on romangué al voltant de set hores. Sent deixat en llibertat amb càrrecs per desordres públics, després del tràmit de declarar en comissaria davant el seu advocat.


Des d’Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat a Miquel. Aquest és l’enèssim atac que un company ha de patir pel fet d’adreçar-se en la nostra llengua a uns agents de la policia espanyola. Un cop més, la policia espanyola demostra l’hostilitat cap a la llengua dels valencians, cap als drets més elementals de les persones, actuant amb total impunitat. Aquest fets demostren quin és el tarannà democràtic de l’Estat espanyol, on el fet d’utilitzar la llengua pròpia et pot dur a ser agredit, passar unes quantes hores a comissaria i ser jutjat per desordres públics. Aquesta és la seua democràcia i front això, la nostra rebel·lia i la nostra solidaritat, són la millor arma.


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM