Manifestació antirepressiva a Castelló: 18 de maig

Manifestació antirepressiva a Castelló: 18 de maig

 

Arran els fets que han tingut lloc els darrers mesos a la ciutat de Castelló de la Plana, i com a membres de ple dret de la societat civil castellonenca, l’Assemblea Ciutadana Contra la Repressió (ACCR) volem manifestar el següent:


Entenem com a inacceptable la persecució ideològica que s’està produint, des desempre però amb un darrer agreujament, envers els moviments socials de La Plana. Els últims mesos les identificacio ns, les multes, els assetjaments i les detencions mitjançant muntatges policíacs s’han convertit en el pa de cada dia per als qui ens mobilitzem, protestem o simplement manifestem públicament la nostra discrepància amb el règim. Amb aquestes actuacions, que fan servir els cossos repressius però tenen una direcció política, es pretén atemorir per a entrebancar l’organització i la lluita popular contra les polítiques antipopulars dels diferents governs del capital. El continu assetjament que realitza la policia nacional i local junt amb la brigada d’informació de la policia nacional de la capital de La Plana, l’existència de “fitxers secrets” amb informació i fotografies d’un gran nombre de persones que militem als moviments socials de Castelló i la connivència que demostren contínuament les autoritats civils i policials amb la ultradreta local són fets intolerables.

 

Denunciem, doncs, la persecució constant a la dissidència d’esquerres i la tolerància amb les agressions feixistes. L’exemple més flagrant el trobem en ’atac neonazi que va patir l’Associació Cultural Juvenil La Cosa Nostra per part de neonazis. Cap d’estos neonazis participants en l’agressió ha sigut identificat o detingut, en canvi, tres dels membres agredits de l’associació juvenil van ser detinguts els dies posteriors als fets amb càrrecs per associació il·lícita. Este fet, evidencia els tres pilars denunciats en este manifest: connivència entre neonazis i autoritats civils i policials, assetjament policíac als moviments socials de La Plana i l’existència de “fitxers secrets” amb la dissidència política de la ciutat. A més, entenem que tots estos fets són responsabilitat última del Subdelegat de Govern, David Barelles Adsuara, i el Comissari de la Policia Nacional, els quals pel càrrec que sustenten són els qui ordenen, acaten o, com a mínim, permeten este tipus d’actuacions.

 

Així doncs, des de l’Assemblea Ciutadana Contra la Repressió (ACCR) exigim que es retiren tots els càrrecs contra els membres dels moviments socials de Castelló detinguts mitjançant muntatges policíacs, el sobreseïment de les multes conseqüència de la repressió política, l’aturament definitiu de l’assetjament policíac per motius polítics i la dimissió dels màxims responsables d’estos fets, el senyor David Barelles i el Comissari de la Policia Nacional. Igualment, manifestem que la repressió no aconseguirà els seus objectiu, que no ens aturarà com tampoc aconseguirà aturar la lluita obrera i popular.

 

LA SOLIDARITAT ÉS LA NOSTRA MILLOR ARMA!

 

Assemblea Ciutadana Contra la Repressió (ACCR)

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM