En llibertat en Sergi, militant d'Arran

En llibertat en Sergi, militant d'Arran

2013-05-02_11.09.03

Des d’Alerta Solidària fem nostre el comunicat d’Arran Sagrada Família davan la posada en llibertat amb càrrecs d’en Sergi, membre d’Arran Sagrada Família.

 

En Sergi ja és al carrer

Avui celebrem la llibertat del nostre company, detingut anit un cop finalitzada la manifestació alternativa de l’1 de Maig a Barcelona. Poc després de les 9 de la nit, el militant d’ARRAN Sagrada Família, es va apropar al bar situat al c/ Girona 169 per realitzar unes fotos sobre el desplegament policial i el muntatge que estava tenint lloc. Sí, estava exercint el dret a la lliure informació que ens pertany a totes les ciutadanes.

I allà, el Règim materialitzat en els Mossos d’Esquadra, la “policia democràtica”, va respondre amb violència, detenint el jove. Acte seguit, un centenar de veïnes del barri s’aplegaven al lloc de les detencions per denunciar i posar sobre la taula que davant la violència estructural la nostra resposta és sortir al carrer i denunciar, un cop i un altre, els seus abusos de poder. Davant l’autoorganització del jovent del barri i els veïns que repudiaven l’actuació desmesurada dels mossos, ells, portats per la ràbia contra un poble que cada dia fa trontollar més les seves institucions, van contestar apallissant els manifestants.

Vivim un moment d’excepcionalitat, la lògica capitalista xoca cada cop més amb les necessitats de la majoria de la població. Desnonen famílies de casa seva mentre rescaten bancs, ens acomiaden de treballs precaris, ens obliguen a emigrar, ens neguen el futur. Davant  d’això, i en un dia com el 1r de Maig, la classe treballadora hem tornat a sortir al carrer a denunciar que aquest règim no té cap altra sortida per nosaltres que la misèria, i a plantejar la necessitat de construir una societat on els drets de totes estiguin per davant dels beneficis d’uns pocs.

El règim s’enfonsa a mans de persones que fan front, amb una resposta democràtica, a la barbàrie social que estem vivint. I ells, recorren a l’últim mecanisme que els queda per mantenir-lo: la violència i la por, encarnades en el cos de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra aquí, de la Policia Nacional a València o de la Guàrdia Civil a Mallorca, tots botxins d’una mateix statu quo.

La desproporció d’efectius policials, amb uniforme o de paisà, i la desproporció de les seves armes, que financem i que patim,  no ens farà perdre les ganes de lluitar. Davant la seva violència, seguim sortint al carrer; cada cop de porra ens reafirma i mentre ells ens emmanillen, nosaltres seguem cadenes.

Per últim, des d’Arran Sagrada Família volem agrair la resposta de totes les persones que han estat amb nosaltres i que segueixen en peu de guerra. Avui no només celebrem la llibertat del Sergi, celebrem també que fa dos anys vam alliberar de les seves urpes al Jona. No ens cansem de demanar responsabilitats polítiques a l’Ajuntament de Barcelona, principal impulsor d’aquest muntatge policial i culpable de la repressió al jovent en lluita. I seguim, i seguirem!

Organitzem-nos, lluitem i guanyarem!

Davant la repressió, la millor arma la solidaritat!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM