Davant del judici d'avui contra en Hagi i en Pau

Davant del judici d'avui contra en Hagi i en Pau

concentracijudicihagipau

Avui han jutjat els companys de Banyoles Hagi i Pau, per uns fets que varen passar la matinada del dia 20 de novembre del 2011. Hores abans de les últimes eleccions espanyoles, en Hagi i en Pau van ser detinguts per la policia local de Banyoles, acusats d’haver fet unes pintades i travat els panys de varis col·legis electorals del Pla de l’Estany. El fiscal manté els càrrecs demanant-los 5 mesos i mig de presó per delicte electoral i, per un delicte de faltes, 6 dies d’arrest domiciliari i una multa de 1400 euros. La defensa en demana l’absolució, perquè la seva acció, en cap moment va impedir o retardar, l’accés dels ciutadans a poder anar a votar, i els danys causats varen ser mínims, fins i tot l’alcalde de Porqueres, citat en el judici com a afectat pels fets, ha dit que l’ajuntament al qual representa, renuncia a la indemnització pels danys causats .

Els encausats han acceptat la autoria dels fets i han al·legat que va ser un acte reivindicatiu i de protesta, demanant l’abstenció activa dels veïns i veïnes de la comarca.

En Hagi ha volgut posar èmfasi en com pot ser que faci 16 anys que viu en aquest país, que ha estudiat aquí, treballa aquí, fins i tot ha accedit a hipotecar-se per 30 anys per tenir un habitatge, i en canvi, no té dret a vot ?. En Pau ha declarat que en aquest sistema actual de partitocràcia, no ens queda més opció que la desobediència. També ha recalcat que les eleccions del passat 20 de novembre del 2011, no eren les del seu país, els països catalans.

Fora hi havia una setantena de companys i companyes donant suport fins a finalitzar el judici.

Des d’Alerta Solidària volem expressar tot el nostre suport als encausats, i dir que si se’ls  condemna per aquests fets, esdevindrà un atac a les accions de protesta i que tal com han dit els encausats, si el sistema és injust, només ens queda desobeir-lo i lluitar contra ell.

Absolució Hagi i Pau!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM