Els Mossos desallotgen el nous Casal de Sarrià

Els Mossos desallotgen el nous Casal de Sarrià

Ahir, vàries dotacions dels Mossos d’Esquadra van desallotjar un casal a Sarrià. Des d’Alerta Solidària tot el nostre suport cap a les companyes desallotjades i tots els espais okupats en perill de desallotjament!

Notícia de llibertat.cat:

Ahir al migdia, cinc unitats dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra van desallotjar una antiga imprempta de Sarrià a Barcelona. Els membres Casal de Joves de Sarrià-Sant Gervasi l’havien alliberat durant el cap de setmana. Un cop les persones del seu interior van ser forçades a sortir sense patir detenció, es van tapair  les finestres d’accès per deixar novament la nau sense cap mena d’ús social pel barri, després que portés abandonada des de finals dels any vuitanta.

A mesura que les joves anaven sent expulsades de l’habitatge, veïns i veïnes es va anar concentrant davant de l’edifici per mostrar la seva disconformitat per l’actuació policial contra una iniciativa de dinamització del barri. Cap a les 19h es va fer una cassolada davant del consell de la Vila per expressar el rebuig al desallotjament express de la nau abandonada, així com a les nefastes polítiques de foment de l’associacionisme juvenil del govern actual.

La CUP s’ha solidaritzat amb el jovent organitzat de Sarrià-Sant Gervasi, “fart de ser obviat tant per l’antic govern local de Katy Carreras (PSC) com per l’actual de Joan Puigdollers (CiU)”. Durant anys, s’ha evidenciat la necessitat del jovent per tenir un lloc on poder crear i desenvolupar les seves activitats associatives, malgrat que els diferents regidors han volgut deixar aquest assumpte en el tinter. Sota pretext de manca de pressupost municipal, s’ha volgut excloure aquesta petició de les prioritats de govern quan, precisament, els i les autores de la seva demanda han reivindicat l’autogestió com un dels seus pilars de treball essencial.

Segons la CUP, el darrer fracàs és el projecte del Pla d’Espais Buits, proposta que en el seu moment ja vam criticar i que va ser aprovada pel govern municipal de Xavier Trias (CiU). “Respostes populars com la viscuda aquesta setmana a Sarrià fan palès el caràcter purament propagandístic d’aquesta política, la qual només pretèn cedir espais sota paràmetres sumament rígids d’accès i control”, apunta la formació independentista

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM