Nova victòria contra l'Ajuntament de Mataró per les multes contra l'independentisme

Nova victòria contra l'Ajuntament de Mataró per les multes contra l'independentisme

Després de més de dos anys de la detenció de l’Eudald Calvo, i després que el Jutjat Contenciós Administratiu n. 13 de Barcelona ens donés la raó i condemnés a l’Ajuntament de Mataró a anul·lar la multa que van imposar a una de les 13 persones multades, el Jutjat Contenciós n. 11 de Barcelona, novament a fallat a favor d’un altre dels independentistes que van recórrer aquestes multes, condemnant novament a l’Ajuntament de Mataró a retornat l’import de la multa imposada així com al pagament dels interessos generats des del dia del pagament fins que facin efectiu el pagament de la mateixa.

 

Novament la sentència dictada estableix que una Administració Pública no pot fer seguidisme cec del que digui la Policia, i ha de possibilitar que es practiquin proves que puguin assenyalar les contradiccions dels agents.

 

Novament es recull en una sentència la manipulació que van realitzar els agents dels Mossos d’Esquadra al falsificar una acta de denúncia en base a la qual es pretenia sancionar a aquestes 13 persones amb multes de 900 euros.

 

Malgrat les multes van ser iniciades per part dels agents dels Mossos d’Esquadra, va ser el govern del PSOE qui les va tirar en davant, qui va denegar qualsevol pràctica de prova i qui emparava i augmentava la impunitat dels Mossos d’Esquadra, els quals malgrat reconèixer la falsificació per dues vegades en cada acta d’elements essencials, malgrat deixar entreveure l’existència de fitxers il·legals, va acabar sancionant a 13 independentistes pel simple fet de solidaritzar-se amb un company detingut.

Ara el govern està a mans de CIU, i malgrat no tenir res a veure amb aquella decisió política de sancionar a les 13 companyes, és aquets govern qui amb diners públics està pagant a advocats i procuradors per continuar l’herència repressiva i d’empara a la impunitat policial. És el govern de CIU de Mataró, qui malgrat ser un Ajuntament amb greus problemes econòmics que està aplicant retallades en tots els àmbits socials haguts i per haver, està decidit a continuar amb la repressió política, a costa de diners públics.

 

Tanmateix, aquest dimecres s’ha celebrat el tercer judici, durant l’acte del qual, el Cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Mataró va atrevir-se a treure una revista amb la llista de persones de la CUP de l’any 2003 reconeixent que aquesta llista la feien servir per identificar a les persones de l’Esquerra Independentista, al ser aquestes persones presents en molts actes del carrer, sense cap vergonya en mig d’un judici es va dir explícitament que els Mossos d’Esquadra es basen en registres no reglats en llei per a classificar i identificar persones per la seva afinitat política.

Des d’Alerta Solidària continuarem lluitant per acabar amb les persecucions polítiques que pateixen les militants de l’Esquerra Independentista, i acabar amb la impunitat dels cossos de seguretat de l’Estat.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM