Comunicat sobre els nous fets repressius a Castelló

Comunicat sobre els nous fets repressius a Castelló

 

El jove castellonenc detingut el passat 13 de març ja està en llibertat després de 3 dies de segrest. Imputat, però, amb falses acusacions d’un presumpte delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, un presumpte delicte d’odi ideològic contra un individu conegut per la seva militància en grups d’ultra dreta (i acèrrim defensor de feixistes com Josué, assassí del jove antifeixista Carlos Palomino al metro de Madrid). Aquests grups sí que són agressors de les llibertats a diferència del nostre company imputat, defensor de les llibertats i membre actiu dels diferents moviments socials contra el racisme i la xenofòbia.


El jove, que fou detingut per un fort dispositiu policial quan marxava sol cap a casa després d’haver participat en una manifestació contra les retallades convocada per la Cimera Social, no fou informat del motiu pel qual se’l detenia. Des d’aleshores ha passat 3 dies en les clavegueres de l’estat, on se li ha tractat de forma vexatòria i discriminatòria. On se li han negat els drets mes fonamentals com a persona, com ara anar al bany o no donar-li de beure. L’han pressionat, insultat, menyspreat per la seva ideologia d’esquerres. Està clar que no és una detenció a l’atzar, sinó una estratègia policial per intentar criminalitzar a la gent que lluita en els moviments socials.


Aquest jove està sotmès ja fa temps a un seguiment continu per part de la brigada d’informació de la policia amb l’objectiu d’intimidar-lo i anul·lar-lo. El motiu? Ser una persona activa i coneguda dins dels moviments socials de la Plana. Es per tots sabut que les forces repressores tenen arxius i llistats il·legals de persones vinculades a col·lectius socials de la Plana i els quals utilitzen de manera intimidatòria, també és sabut que la policia està emprant denúncies falses de gent que participen en grups neonazis per tal de crear la base per a la criminalització. Es així com actuen les dues cares de la mateixa moneda per tal d’atemorir a tota la gent que no pensa com ells.


Per altra banda, com de costum, podem veure la clara connivència, col·laboració i manipulació dels mitjans de comunicació per desprestigiar i deslegitimitzar la joventut revolucionària de la ciutat (com es pot apreciar hui a la premsa local on acusen al detingut d’haver agredit a un funcionari públic proferint insults racistes, segons com remarquen fonts policials). Cal destacar que el denunciant és membre de la il·legalitzada organització Blood&Honour i afiliat a la formació neonazi “Alianza Nacional” on milita activament.

Recordem, en el 20è aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló, que l’assassí Pedro Cuevas es va presentar a les eleccions de Xiva per aquesta formació. Ell mai va ser acusat d’odi ideològic i va ser condemnat a 16 anys de presó dels quals només n’ha complert 4 anys. És aquesta un altra clara mostra de la doble vara de mesura utilitzada per les forces repressives de l’estat i tot el seu aparell repressor.

 


LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ!

SI TOQUEN A UN ES TOQUEN A TOTES!

PRUO MANIPULACIÓ, PROU MUNTATGES POLICIALS!

ABSOLUCIÓ DETINGUT!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM