El ple de Vic aprova la moció de la CUP i ICV contra la repressió als Moviments Socials i avança en la sobirania fiscal

El ple de Vic aprova la moció de la CUP i ICV contra la repressió als Moviments Socials i avança en la sobirania fiscal

 

El ple celebrat ahir dilluns (4 de març) a l’Ajuntament de Vic va aprovar la moció que presentaven la CUP i ICV-EUiA en què es dóna suport als moviments socials de la ciutat, es denuncia la criminalització que pateixen per part del departament d’Interior de la Generalitat i es reclama una investigació sobre els presumptes fitxers il·legals que permeten al Departament multar activistes que no han estat identificats prèviament. La moció es va aprovar gràcies als 6 vots favorables de la CUP (2), el PSC (2), ICV-EUiA (1) i SI (1), les 10 abstencions d’ERC (2) i CiU (8) i els 5 vots contraris de la racista i espanyolista PxC. Tots els partits excepte PxC van mostrar el seu acord amb el primer punt de la moció, que expressava el suport del ple als moviments socials de la ciutat, mentre que ERC i CiU es van mostrar disconformes amb la consideració que feia la moció sobre la criminalització dels moviments socials i l’ús per part de la policia de fitxers il·legals.

 

El regidor de la CUP Nil Puigivila va defensar la moció explicant els darrers casos succeïts a Vic, com el judici que van haver d’afrontar 11 activistes de la PAH per una acció de protesta contra un desnonament i que els ha comportat una multa de 180 € a cada un, o la multa que han rebut 4 persones per la seva presumpta participació en una concentració de protesta contra la celebració d’un acte feixista a Vic. En aquest darrer cas, es dóna la circumstància que els activistes no van ser identificats en el seu moment i un dels 4 ni tan sols havia assistit a la concentració, cosa que va poder demostrar, raó per la qual ha deixat de ser acusat.

 

El regidor Joan Ballana va explicar, a instància de la CUP, que la Guàrdia Urbana ja ha rebut el programa SIPCAT i que s’està implementant molt lentament. El fitxer de dades que ha d’utilitzar està pendent del vistiplau de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, ja que el partit independentista i d’esquerres va fer una consulta al Síndic de Greuges en considerar que les dades que s’hi volien introduir atemptaven contra el dret a la intimitat i a la llibertat ideològica; aquesta queixa va obligar l’ajuntament a fer una consulta a l’Agència de Protecció de Dades, que, segons el regidor Ballana, encara no ha estat resposta.

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM