Jutjat en Joan, d’Arran Baix Empordà, i un fotògraf, per la vaga del 14N

Jutjat en Joan, d’Arran Baix Empordà, i un fotògraf, per la vaga del 14N

 

Mentre bona part de la judicatura de l’estat feia vaga, els “serveis mínims” del jutjat d’Instrucció núm. 18 de Barcelona jutjava 3 persones detingudes el 14 de novembre.

 

Sistema hipòcrita que cerca el silenci i la por jutjant activistes socials i fotògrafs.

Ahir (20 de febrer) el Jutjat d’Instrucció núm. 18 va celebrar 2 judicis de faltes contra tres persones detingudes durant la vaga del 14 de novembre.  El primer dels judicis era contra un noi argentí i una noia alemanya. El motiu de la detenció: ell realitzava fotografies dels aldarulls i dels Mossos d’Esquadra disparant pilotes de goma a l’alçada de  la Plaça Catalunya. Com va voler denunciar durant el judici, després de ser posat en llibertat,  el fotògraf va recuperar la càmera però no la targeta de memòria que contenia les imatges.

 

La vista contra el fotògraf i la seva acompanyant va acabar amb una petició de la fiscalia, per desordres públics, de 180 € pel fotògraf, i 900 € per la noia alemanya.

 

El mateix jutjat va celebrar el judici contra en Joan, militant d’Arran del Baix Empordà, detingut també el 14 de novembre a Barcelona. Acusat en aquest cas d’atemptat i resistència, en Joan va estar detingut més de 24 hores fins que va sortir en llibertat de la comissaria de Les Corts.

 

Malgrat evidents contradiccions en el testimoni de dos mossos d’Esquadra que van procedir a la seva detenció d’en Joan, evidenciant la falsedat del que exposaven, la fiscalia va sol·licitar una multa per desordres públics de 720 €, i l’Advocada de la Generalitat 480 € per desordres però també de 960 € per desobediència.

 

Com era d’esperar la coneguda jutgessa del Jutjat d’Instrucció núm. 18 de Barcelona, la Sra. Carmen García Martínez, no va fallar a la cita, no va fer vaga. Acostumada com ens té, a l’Esquerra Independentista i als moviments socials, va donar joc a les declaracions policials malgrat les contradiccions i inconsistències, celebrant així dos nous judicis polítics. Ara haurà de posar el toc final amb les respectives sentències: una contra un independentista que sortí al carrer a defensar els drets de tots i de totes, i una altra contra el fotògraf, que cometia el delicte de captar imatges com les que han provocat la destitució del comissari Sergi Pla pel cas Ester Quintana.

 

Cal lamentar també que malgrat l’estat actual de retallades dels nostres drets com a classe treballadora i com a poble, retallades en educació, en sanitat, en drets laborals… la Generalitat de Catalunya decideix malgastar els diners públics enviant les seves advocades a perseguir els qui lluiten pels drets socials i col·lectius, contra qui gossa assenyalar qui són els responsables d’aquesta crisis i qui gossa assenyalar que el problema és el sistema en sí. Intentant imposar sancions ja siguin penals o administratives intentant parar el foc que tenim encès.

 

Des d’Alerta Solidària volem deixar molt clar que per més detencions que es produeixin, per més sancions que ens imposin, no pararem de sortir al carrer a lluitar i a defensar els nostres drets a sang i foc.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM