No tenim por, continuem endavant!

No tenim por, continuem endavant!

Comunicat d’Endavant OSAN i Alerta Solidària arran l’arxiu de la causa contra el nostre company, militant de l’Horta de València.

 

El passat dilluns, 14 de gener, a les 7:40, era detingut de camí al treball un company d’Endavant (OSAN), veí de Ciutat Vella (València). Se l’acusava d’una acció de denuncia del paper de la banca en el drama diari dels desnonaments. Aquesta va ser una acció simbòlica reivindicada per l’Esquerra Independentista en el marc de la vaga general del passat 14 de Novembre.

 

El nostre company va passar més de 10 hores als calabossos, sense ni tan sols poder menjar. S’enfrontava a una acusació de danys i desordres, càrrec pel qual va prestar declaració davant la jutgessa, que va ordenar el seu alliberament sense fiança. En poc més de 24 hores, l’advocada de l’encausat ens va informar del que ja sabíem, el cas no tenia consistència i quedava arxivat.

 

Davant la situació plantejada, Endavant (OSAN) i Alerta Solidària, volem fer públiques les següents reflexions:

La detenció del nostre company va ser totalment gratuïta. Era innecessari organitzar tot un operatiu de la policia secreta per detenir una persona que té una activitat política pública, ben reconeguda, no només en la nostra organització, sinó també a diferents entitats socials i veïnals.

 

El veritable objectiu de la Brigada de información del Cos superior de policia, a les ordres de la Delegació del govern espanyol, amb la detenció del nostre company era precisament infondre por a una persona que si per alguna cosa ha destacat és per la seua lluita per construir una societat justa per un país lliure. Així doncs, es tracta d’una operació de caràcter polític que ha tingut lloc el mateix dia que s’acomplien dos mesos de la convocatòria de la darrera vaga general, que, recordem-ho, va tindre una especial incidència i combativitat als carrers de la ciutat de València.

 

En un moment en el qual hi ha 3.000.000 de persones que viuen per sota del llindar de la pobresa als Països Catalans, 1.500.000 persones sense feina, 80.000 persones expulsades de les seues cases per no poder afrontar la hipoteca… En aquest precís moment, quan la Brigada de información decideix orquestrar un operatiu policial contra un vaguista seguint una denúncia de la banca. Res de nou, mentre els lladres de guant blanc, els evasors fiscals, els especuladors del deute, els banquers, els grans empresaris, continuen fent-se les butxaques grosses impunement a costa de la misèria col·lectiva, la policia ve a buscar al nostre company a casa amb unes acusacions inconsistents.

 

Endavant (OSAN) i Alerta Solidària volem donar les gràcies a totes les persones que acudiren a les convocatòries solidàries d’ahir. Volem remarcar la importància que tingué el suport de representants de gairebé tots els moviments socials de la ciutat. Gràcies a aquest suport, gràcies a aquesta unitat en la resposta, l’estratègia de la por marcada per la Delegació del Govern i la Brigada de información va fracassar. Ens refermem doncs, en el camí de construcció de la unitat popular tant a la ciutat de València com al conjunt dels Països Catalans.

 

En aquest sentit, volem informar que el nostre company de militància es troba en bon estat físic i anímic i amb totes les ganes de continuar amb la lluita pels drets socials i laborals de les classes populars d’aquest país.

Per últim volem informar que estudiarem les accions pertinents -a diferents nivells- per denunciar aquesta detenció política.

 

Si ens toquen a un, ens toquen a tots!

Endavant amb la lluita popular, endavant amb la vaga general!

 

Endavant (OSAN)

Alerta Solidària

 

València, Països Catalans,15 de gener de 2013

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM