La justícia absol l'independentista detingut al Casal Antoni Sala i Pont el 12O

La justícia absol l'independentista detingut al Casal Antoni Sala i Pont el 12O

 

Joan Carles Isal ha estat absolt dels càrrecs de faltes que se l’imputaven en el judici celebrat el passat 12 de desembre, ja que la jutgessa ha considerat que la versió de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana no té fonament. Aquesta unitat, que alhora assistia al judici com a part acusada, també ha quedat absolta de faltes, malgrat la declaració dels testimonis i dels informes mèdics que acrediten les lesions patides per Isal.


Els fets es van produir el passat 12 d’octubre, en el marc de les celebracions contra el dia de la Hispanitat, quan la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana es va personar al Casal Antoni Sala i Pont, retenint-hi una trentena de persones, i va detenir de forma violenta a Joan Carles Isal, que va partir lesions físiques.

 

Malauradament, els fets del 12 d’octubre s’afegeixen a la persecució de la patrulla Omega a les entitats de la ciutat i a la mobilització social. La sentència absolutòria d’avui dóna la raó al teixit associatiu de Badalona que ve denunciant que, des de l’entrada del PP al govern municipal, la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana persegueix les entitats que treballem per la ciutat, limitant l’ús dels espais públics i reprimint les persones que formem part d’aquests moviments.

 

Des del Casal Antoni Sala i Pont condemnem l’ús de la violència física i verbal per part de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana i alertem de la intencionalitat política en la detenció d’un soci de l’entitat i de la il•legalitat de la pròpia detenció. Per tot això, ens refermem en les exigències de:

•         La desaparició de la unitat Omega de la Guardia Urbana de Badalona.

•         Disculpes públiques del regidor Miguel Jurado al company detingut, així com al Casal Antoni Sala i Pont.

•         La dimissió de Miguel Jurado, màxim responsable de la Guardia Urbana de Badalona.

 

En el marc d’aquesta lluita antirrepressiva, el Casal Carme Claramunt i el Casal Antoni Sala i Pont us volem convidar a compartir un dinar aquest dissabte 15 de desembre a les 13:30h a l’AVV del Centre per compartir experiències amb d’altres entitats que han patit aquesta repressió, deixar ben clar que el carrer és de tothom i demostrar que les entitats estem més vives que mai.

 

Solidaritat amb en Joan Carles!

Cap agressió sense resposta!

Omega dissolució! Jurado dimissió!

 

Casal Antoni Sala i Pont

Badalona, Països Catalans,

13 de desembre de 2012

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM