Presentat el documental “Operació Garzón” i Alerta Solidària a Mallorca

Presentat el documental “Operació Garzón” i Alerta Solidària a Mallorca

 

Aquest passat dimecres 5 de desembre es projectà a Palma el documental Operació Garzón: contra l’independentisme català. Un acte que serví també per presentar el nou nucli de l’organització antirepressiva Alerta Solidària a Mallorca, davant de prop de les 130 persones que hi participaren.

 

Notícia publicada al dBalears.cat: http://dbalears.cat/actualitat/balears/faig-detenen-manifestacio.html


L’acte consistí en una breu presentació de les persones que impulsaran Alerta Solidària a Mallorca i, sobretot, de la presentació del documental per part de Martí Majoral i la projecció d’aquest.

 

Les primeres intervencions exposaren breument la necessitat que tenia l’illa de la implantació d’Alerta Solidària, tot recordant l’augment significatiu de la repressió d’aquest darrer any i la necessitat de treballar la repressió de manera més sistemàtica i continuada. En un moment de les intervencions, es llegí la carta que havia escrit Ramon Piqué, membre d’Associació Memòria contra la Tortura, qui havia de participar en l’acte però per motius personals no hi pogué ser. A la carta, Piqué parlava del context històric del 92, així com de la batalla que suposà dur l’Estat espanyol a judici a Estrasburg per no investigar les tortures a independentistes.

 

Tot seguit intervingué Martí Majoral, membre d’Alerta Solidària des dels seus inicis. Majoral començà parlant dels moments d’aixecament que estam vivint als Països Catalans, tant al Principat amb la pujada de les mobilitzacions independentistes com a les illes amb les protestes d’enguany en defensa de la llengua catalana i contra les retallades. Tot seguit, explicà com mitjançant la repressió l’Estat pretèn aturar aquest cicle de protestes. La seva intervenció conclogué amb la necessitat de continuar la lluita i de no afluixar.

 

Després de la projecció del documental hi hagué diverses preguntes sobre qüestions relacionades amb el documental, com ara el paper que jugaren al 92 partits de l’esquerra institucional o les implicacions de la sentència condemnatòria del judici d’Estrasburg, que Majoral contestà.

 

L’acte es feu al recentment creat Cine Ciutat, un espai cooperatiu que neix del tancament dels antics cinema Renoir, i en un moment especial: enguany es compleixen 20 anys dels Jocs Olímpics que motivaren la ràtzia repressiva contra l’independentisme.

 

Així mateix, per a les persones que no pogueren venir i tenen interès en veure el documental: http://vimeo.com/46346850

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM