A poques hores per acabar la Vaga General continuen els disturbis a Barcelona

A poques hores per acabar la Vaga General continuen els disturbis a Barcelona

 

A l’espera de conèixer dades de les actuacions dels Mossos al centre de la capital, a la resta del país va arribant la calma.

 

Balança a les 22 hores de l’inici de la Vaga General:

 

A la ciutat de València queden dues persones detingudes de les 20 que ho han estat durant el dia. Una companya del SEPC, i un col·laborador del SEPC i un d’Arran han quedat amb imputacions de desordres i atemptat a l’autoritat, respectivament.

 

A la ciutat de Tarragona, quatre independentistes més han estat imputats després de declarar aquesta tarda a comissaria. Quinze persones més han estat identificades i amenaçades amb possibles imputacions penals o administratives. Les imatges de les càrregues han posat al descobert la violència policial però també la seva manipulació informativa. Segons els Mossos, el nen de 13 anys, que ha hagut de rebre 5 punts de sutura al cap, ha rebut per accident i de rebot un cop de porra. Els familiars ja preparen la denúncia. Onze persones més ens consten com a ferides per l’acció policial. Demà, a les 19 hores, hi haurà concentració de rebuig a la violència policial al monument dels despullats.

 

A la ciutat de Palma, restaven tancades a comissaria dues persones fins a dos quarts de deu de la nit. En Marcel, company d’Endavant i en Robert, company de la CGT, ja són en llibertat amb càrrecs. La marxa anticapitalista, ha desplaçat el punt final de la mobilització davant la comissaria de l’Escorxador. Rere una pancarta d’Alerta Solidària prop d’un miler de persones s’han atansat a les dependències policials fins que els ha aturat un cordó de la policia nacional. Quatre persones més han estat identificades i podrien rebre imputacions diverses en els propers dies. En Mateu, company del SEPC, ha hagut de rebre set punts de sutura al cap, per culpa d’un cop de porra de la policia espanyola.

 

A la ciutat de Barcelona, al moment de tancar aquest balanç, i segons fonts diverses, hi hauria hagut entre 15 i 20 persones detingudes. Una quinzena les darreres hores, entre plaça Urquinaona i l’Avinguda de la Catedral. El company Arnau, d’Arran, detingut al matinada ha declarat a mig matí i ha quedat en llibertat amb càrrecs a mitja tarda. Vora trenta persones més han estat identificades al llarg de la jornada i podrien rebre imputacions en els propers dies.

 

Diverses persones han estat identificades i possiblement imputades per càrrecs diversos. Hauran de passar a declarar en els propers dies. Tres d’ells a Terrassa. Set més a Manresa.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM