Vint detinguts arreu dels Països Catalans

Vint detinguts arreu dels Països Catalans

 

Encara per poder concretar la xifra de persones detingudes en les càrregues al Campus de Tarongers, a València, Alerta Solidària pot confirmar un mínim de 23 persones imputades, 20 d’elles detingudes, arreu dels Països Catalans. A més, un mínim de 30 persones més han estat identificades i amenaçades amb l’obertura de processos penals o administratius.


En les primeres imputacions policials hi ha desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat.

Les càrregues policials han estat especialment violentes a la ciutat de València, tant a primera hora al barri de Benimaclet com a les facultats del Campus de Tarongers i a l’avinguda Blasco Ibáñez com fa pocs minuts a les portes de del Campus de Vivers.

També a Palma s’han produït fortes càrregues a l’alçada de Sanchís Guarner.

 

Secundant la jornada de lluita obrera la mobilització a banda i banda de la frontera franco espanyola

Com informa la Coordinadora Obrera Sindical la jornada afecta al conjunt dels Països Catalans, sent jornada de lluita al Rosselló i comarques del Nord i Vaga General a la resta del País.

 

Balanç provisional a les 12 hores de Vaga:

La presència policial ha estat notable i intimidatòria a les portes de les universitats d’arreu de la nació. Especialment a la Universitat de les Illes Balears, a Tarragona i a València. Llista de persones detingudes: València (15), Barcelona (5). Un altre detingut a Tarragona per haver atropellat a un membre del piquet. El ferit és a l’hospital.

 

Els Mossos d’Esquadra han modificat la seva actuació respecte la Vaga General anterior. La seva massiva presència seguint piquets informatius segueix sent l’assetjament i l’amenaça. Però com ha passat a Terrassa aquest matí, han agilitzat els tràmits per imputar directament tres companys independentistes, evitant així inflar xifres de persones detingudes. Caldrà veure si aquesta és la tendència que mantindran durant tota la jornada. Un cop identificats els han citat a jutjats amb una notificació acordada a l’acte. La Policia Nacional, per la seva banda, és qui està protagonitzant l’acció violenta de la Jornada, per les càrregues, colps i amenaces en les ciutats de València i Palma.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM