L’Assemblea de Joves de Gramenet planta cara a la repressió

L’Assemblea de Joves de Gramenet planta cara a la repressió

 

Davant l’Ajuntament de la Vila, enmig de la plaça, envoltats de membres d’entitats diverses de Santa Coloma i despertant l’interès de molts curiosos, l’Assemblea de Joves de Gramenet anunciava que continuaran mobilitzant-se malgrat la repressió.


 

En defensa de l’educació pública i a les portes de la Vaga General

En una roda de premsa i concentració solidària alhora, en Jordi, membre de l’Assemblea de Joves, destacava que la multa a ell imposada ha de ser una oportunitat per generar encara més debat i resposta a la precarietat i a la privatització de l’educació pública.

 

Vegeu el vídeo de l’acte:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e3kmFmhIc8s

Per la seva part, Alerta Solidària, en boca del seu portaveu nacional, Martí Majoral, va acusar el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya d’haver iniciat una pluja de multes polítiques contra militants i persones significades dels moviments populars. Així, Interior, pretén coaccionar la llibertat de manifestació i frenar les protestes socials. Majoral va explicar com tenen presentats els recursos contra 13 sancions administratives similars i que són totes elles a l’espera de la resposta judicial. L’esperança està posada en la via jurídica però especialment en la resposta solidària dels qui s’atansen a les mobilitzacions sense por i donen suport a aquelles persones que, com el Jordi, pateixen la repressió.

 

Des de l’Assemblea de Joves de Gramenet, representada per la Patrícia, ja es treballa per una campanya d’inculpacions simbòliques per tal de fer arribar el cas al major nombre de col·lectius de la ciutat possible. Ha des ser, aquesta iniciativa, suficient per frenar la imposició de la multa política, però també per conscienciar el veïnat de Gramenet i animar-lo a sortir al carrer, a organitzar-se i lluitar. La propera prova de foc, la Vaga de dimecres vinent. L’Assemblea de Joves ja anuncia que a pesar de les coaccions i amenaces, seran presents al carrer des de primera hora.

Fotografia d’Andreu Fernández

 

Multa política d’Interior per valor de 300 a 30.000 €

En Jordi va participar en una manifestació en defensa de l’educació pública que va transcórrer amb tranquil·litat pel centre de Santa Coloma. La policia local escortava la marxa i res preveia que tingués un capítol afegit no esperat. Unes setmanes més tard, passada la Vaga General, exitosa per la implicació de molts sectors de Gramenet, en Jordi va rebre la comunicació que s’iniciava una multa contra ell. Els Mossos li atribueixen l’organització de la manifestació que no havia estat prèviament comunicada a Interior. Com assenyala Alerta Solidària, aquestes multes només s’estan imposant a persones de col·lectius dissidents del discurs del poder. No s’executen multes similars contra moltes altres marxes que es produeixen, com la de Gramenet, per l’espontaneïtat de la població indignada. Una onada de multes sense similars en governs anteriors i mostren l’obsessió repressiva del màxim dirigent dels Mossos i que ja va amenaçar que aniria més enllà de la llei per imposar la pau romana. A Gramenet però, encara s’hi haurà d’esforçar molt més.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM