Cauen les mesures cautelars contra els detinguts en la vaga general del març

Cauen les mesures cautelars contra els detinguts en la vaga general del març

L’Audiència Provincial de Tarragona anul·la la prohibició d’assistir a manifestacions a un dels detinguts en la Vaga General del 29 de març.

 

A les portes de la Vaga General del proper 14 de novembre, un revés judicial revaloritza de nou les llibertats fonamentals per sobre de l’obsessió repressiva d’Interior. Anul·lant les “mesures cautelars” per les quals es prohibia al militant de l’Esquerra Independentista i veí de Reus, Víctor Pereda, assistir a qualsevol tipus de mobilització, els jutges de la secció quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona, evidencien l’abús comés fins al dia d’avui. Alliçonen el magistrat del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, que imposà el passat 30 de maig la mesura restrictiva, i alhora critica el paper de la fiscalia que, lluny d’estimar les consideracions dels serveis jurídics d’Alerta Solidària, va redactar un esforçat informe per tal de justificar les “precaucions” repressives.

 

“Cualquier medida cautelar injerente en un derecho fundamental requiere de una previa cobertura legal”.

Ni l’alarma social ni els suposats encaixos de la mesura en els diferents articles apel·lats pel jutge instructor i la fiscalia. Un a un queden desacreditats els suposats suports legals pels quals en Víctor, però també una bona colla d’independentistes més, han estat i continuen encara, privats del seu dret de participar en manifestacions com la de la Diada o la de la Vaga General.

 

De l’obsessió repressiva a les properes passes

Amb l’onada de detencions polítiques iniciades durant la mateixa jornada de Vaga General, va arribar la consumació de l’amenaça. Feia dies, setmanes, mesos, que Felip Puig anunciava una ofensiva més enllà de la llei per escombrar dels carrers els suposats violents antisistema. Amb vora les 120 detencions pels incidents d’aquella jornada de protesta i lluita obrera, el Departament d’Interior ha anat mostrant les cartes de la nova estratègia encapçalada per la renovada Secció d’Informació dels Mossos d’Esquadra. Les primeres mostres, als despatxos dels magistrats encarregats d’atendre les persones detingudes. Pressions i informes inflats. Exageracions i suposats vincles criminals. Trames de grups organitzats, professionals de la violència. Amb l’únic objectiu de fer caure la màxima pena a les persones detingudes i molt abans de qualsevol judici. Així, com ja havia passat en la Vaga General del Setembre del 2010, sis persones van ser empresonades, moltes altres evitaven la presó pel pagament de quantioses fiances. En menys de quatres mesos, totes aquestes persones empresonades ja eren al carrer. Una altra perla, la web de delacions. Inaugurada amb tota la pompositat de qui descobreix la medecina final, va ser clausurada d’amagat. Interior no va aguantar les crítiques del món jurídic i de defensa dels drets humans. Darrera quedava una web que, sense cap procés judicial ordinari que determinés la culpabilitat o innocència dels que hi sortien, els carregava la imatge de criminalitat i els estigmatitzava clarament. Més especialitats de la casa, les multes. Sis multes polítiques, sobre bases procedimentals falsàries, han estat expedides contra persones que es manifestaren aquella jornada de Vaga General. No són les úniques multes però sí les que assoleixen l’insultant xifra dels 30.000 €. Multes totes elles recorregudes i que seran resoltes ben entrat l’any vinent gràcies als recursos judicials d’Alerta Solidària.

 

I finalment, entre moltes altres mesures encaminades a coaccionar aquells qui hem decidit emprendre el camí de la transformació social, el camí del qui no es resigna, del qui té dignitat i lluita, finalment, la prohibició expressa de participar al carrer a les mobilitzacions populars. La mesura que en aquest cas es va acordar des dels Jutjats de Reus no és única, sinó que la pateixen altres dos independentistes més i altres membres de col·lectius i sindicats. Imposades la majoria per jutjats de la capital catalana. Hauran de ser poc a poc atesos els recursos que Alerta Solidària té plantejats, aquest cop al Provincial de Barcelona i seguint l’estela de la primera victòria en aquest àmbit, aniran caient una a una.

 

Alerta Solidària no farà vaga

Com ve sent habitual d’ençà de la creació de l’organització de defensa de la militància de l’Esquerra Independentista i altres moviments polítics i socials, Alerta Solidària ha anunciat que mantindrà a punt els seus serveis d’atenció antirepressiva durant els dies previs, durant i posteriors a la Vaga General.

 

Alerta Solidària s’ha sumat a la protesta de les classes populars catalanes per la defensa dels drets socials, laborals però també civils que, al seu parer, són en clar retrocés des de fa molts anys però especialment des de l’inici de la crisi, amb l’excusa d’aquesta.

 

Vegeu la roda de premsa de la plaça Catalunya realitzada per plantar cara a la intimidació del conseller d’Interior Felip Puig:

http://www.alertasolidaria.org/index.php/noticies/denuncies/1194-desafiament-de-lesquerra-independentista-som-aqui-per-vencer

 

Alerta Solidària anima al conjunt del poble català a sortir al carrer, a fer sentir la veu de les classes populars i treballadora. A no deixar-se intimidar i a reforçar dia a dia les estructures i organitzacions revolucionàries que treballen per la independència i el socialisme als Països Catalans.

 

Vegeu més informació de la Vaga General, les respostes a les preguntes clau, en el dossier editat per la Coordinadora Obrera Sindical. Dossier informatiu:

http://sindicatcos.cat/doc/dossier_vaga14N.pdf

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM