L’Ajuntament de Mataró condemnat a retornar l’import de les multes polítiques

L’Ajuntament de Mataró condemnat a retornar l’import de les multes polítiques

 

Una sentència dels Jutjats del Contenciós Administratiu de Barcelona ha condemnat l’Ajuntament a anul·lar una multa, a retornar l’import i a abonar les despeses dels advocats dels independentistes.


Aquesta és la primera d’una sèrie de sentències que aniran caient a poc a poc en els propers mesos, a mesura que el Contenciós vagi coneixent les diferents multes, totes iguals i amb idèntics arguments i al·legacions, que el tripartit al govern municipal de Mataró va imposar.


 

La sentència és clara i contundent. Anul·la la multa i recrimina als serveis jurídics de Mataró no haver fet cas a les al·legacions de la persona multada. Considera contrari a dret no haver practicat cap de les proves proposades i haver cregut acríticament la versió dels Mossos. Respecte aquests, els recrimina haver esborrat les imatges de les càmeres de les portes de la comissaria.

 

Va ser l’agost de fa dos anys, a les portes de les dependències dels Mossos, on es va produir una càrrega que comportà vora una vintena de ferits. La policia va carregar contra una concentració d’independentistes que reclamaven la llibertat de l’Eudald Calvo. Aquest havia estat detingut només per dur-lo l’endemà als jutjats a respondre d’una acusació que feia mesos pesava sobre d’ell. Alerta Solidària i altres col·lectius de Mataró i del Maresme van fer una crida a la concentració per denunciar el que era una detenció abusiva i del tot injustificada. El que succeí aquella tarda portà cua. Els Mossos van carregar provocant ferits. Van detenir a l’Adrià, germà de l’Eudald i llavors menor d’edat. I a instàncies dels informes policials, l’Ajuntament va iniciar el tràmit de multar fins a 13 persones amb 900 euros pels desordres públics que allà tingueren lloc.

 

Amb la sentència del Contenciós Administratiu queda palès que no es pot culpar els concentrats d’uns desordres que van ser generats pels mateixos Mossos. Queda remarcat que el procés d’instrucció de la multa va ser del tot irregular no fent cap cas a les demandes dels denunciats.

 

Malgrat nombroses al·legacions i peticions perquè l’Ajuntament tingués en compte els testimonis i proves gràfiques, aquest sempre va fer cas als Mossos i va acabar dictant l’execució de les multes que en aquests moments han suposat fins i tot embargaments amb interessos.

 

Aquest matí, en roda de premsa, Alerta Solidària juntament amb tres membres de la família Calvo, d’Argentona, i el membre de la CUP, Joan Jubany, han donat a conèixer la notícia.

 

Martí Majoral, portaveu nacional d’Alerta Solidària ha donat a conèixer el cas i ha explicat com és ara l’oportunitat del nou govern municipal, ara de CiU, de refer l’injust imposat als i les independentistes. Ara, segons Majoral, l’Ajuntament pot anul·lar totes les multes, ja no perquè ho sol·liciti la CUP o Alerta Solidària, sinó perquè ja hi ha una sentència que els dóna la raó. A més, de no fer marxa enrera, l’Ajuntament haurà d’acabar pagant les multes imposades i injustament cobrades, però també haurà de fer front a les despeses dels advocats i advocades d’Alerta Solidària a més dels serveis jurídics del mateix Ajuntament. De fet, Majoral ha denunciat també que en plena crisi, l’Ajuntament destini molts diners a defensar-se mitjançant advocats aliens als serveis jurídics del consistori, contractant advocats de prestigi de gavinets de Barcelona, que malgrat tot no poden fer res amb les flagrants aberracions fets per l’Ajuntament amb aquestes multes polítiques.

 

Per la seva part, de la família Calvo ha parlat el pare, Oriol, acompanyat pels seus dos fills, Eudald i Adrià. L’Oriol ha explicat com va viure aquell dia d’estiu. Ha remarcat un a un els abusos comesos, des de la detenció injustificada de l’Eudald, a la càrrega, a la detenció llavors de l’Adrià, així com les mentides dels Mossos i el cas neci que en feia l’Ajuntament. L’Oriol Calvo ha explicat com en els dos processos judicials iniciats contra els seus dos fills, la justícia espanyola els ha acabat absolent. En el cas de l’Eudald ni tan sols va arribar a judici. I en el cas de l’Adrià, el jutge va recriminar a la fiscalia que només exercís d’acusació contra l’independentista a qui acusava d’haver ferit 7 agents dels Mossos i no hagués requerit explicacions pels nombrosos hematomes que presentava l’Adrià dues hores després de la seva detenció.

 

El serial continua ara. Per saber la posició de CiU, que pel moment no recula i sembla disposat a mantenir el pols absurd contra els independentistes. Alerta Solidària els ha emplaçat a moure fitxa i a posar fi a un serial que fa massa que dura i que no hauria d’haver començat mai.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM