Nou recurs al contenciós administratiu contra les multes polítiques de Felip Puig

Nou recurs al contenciós administratiu contra les multes polítiques de Felip Puig

L’Adrià, estudiant de dret i veí del Poblenou va participar en una manifestació, fa vora un any, en contra del racisme i el feixisme. Va ser al centre de Barcelona al torn que un grup xenòfob es manifestava a la plaça Sant Jaume. Els Mossos d’Esquadra van limitar el pas de la marxa on estava l’Adrià i, a l’alçada de Via Laietana amb el carrer Princesa, van bloquejar els manifestants i van començar-los a identificar un a un. Poques setmanes més tard, una pluja de multes, vora 150, queia sobre els antifeixistes.


El procés seguit fins ara ha suposat la imposició de 200 euros tot i que s’han exhaurit totes les fases d’al·legacions previstes i en cap moment, el Departament d’Interior, ha volgut atendre les proposicions de prova ni molt menys les versions de les persones sancionades. Així, aquest matí, l’Adrià, amb el lletrat Xavier Monge, han interposat el recurs que eleva el procés a instàncies judicials. En aquesta nova fase, haurà de ser Interior qui justifiqui el perquè ha fet cas omís de les diverses versions i explicacions dels ara multats.



Els Mossos d’Esquadra primer, i Interior després, han insistit en la culpabilitat dels manifestant per haver desobeït la prohibició de la policia per manifestar-se. Els antifeixistes però recorden la permissivitat amb què es mouen els grups xenòfobs a casa nostra i el zel desproporcionat dels Mosso en contra dels qui es mobilitzen per un país sense discriminacions per raons de raça o origen. Preocupant és la tendència que des d’Interior s’està seguint per castigar amb més i més duresa aquelles mobilitzacions que no són “políticament correctes” o crítiques amb el govern.

 

Ara caldrà esperar les citacions que el jutjat del contenciós administratiu fixi en els propers mesos. L’advocat de l’Adrià però ja ha avisat que el procés pot durar mesos, o fins i tot més d’un any. Xavier Monge confia en que per fi se’ls donarà la raó i que la Generalitat haurà d’acabar abonant els imports de les multes cobrades amb els respectius interessos.

 

Defensant els nostres drets, pam a pam

La setmana passada, Alerta Solidària participava amb el Grup Antirepressiu de les Terres de l’Ebre en una roda on s’anunciava la interposició d’una nova denúncia contra Interior. En aquella ocasió per detenció il·legal d’una militant independentista de Tortosa i per la revelació de dades personals que van fer els Mossos d’Esquadra a la premsa. Es tractava llavors d’intentar posar fi a la prepotència i a l’abús amb què actuen els Mossos, esperonats des d’Interior, en contra dels moviments polítics i socials de Catalunya. Poder obtenir una sentència favorable en tots dos casos, a Tortosa i a Barcelona, amb el recurs d’aquest matí, és l’aspiració de l’equip d’advocats d’Alerta Solidària. Però, i no menys important, donar a conèixer la depauperació de les nostres llibertats civils més fonamentals que per mesures de fets consumats s’estan produint sota directrius de Felip Puig.

 

Els moments històrics com els actuals empenyen la població a posicionar-se i a exigir solucions a tot allò que ha fallat i falla. I la resposta del govern no hauria de ser la que s’està donant: en comptes d’escoltar, reprimir. No és la solució limitar el dret de manifestació, quan el país es manifesta més que mai. Cal rectificar. I no seguir pel perillós camí de la repressió política sense aturador.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM