Arxivada la causa per la concentració de protesta contra Boy Ruiz a Girona

Arxivada la causa per la concentració de protesta contra Boy Ruiz a Girona

La causa oberta el passat mes de febrer contra 6 persones que van participar en una concentració de protesta davant la visita del conseller de sanitat Boy Ruiz a Girona finalment s’ha arxivat.

 

Malgrat la imputació va començar amb passos de gegants, imputant a 6 persones  per greus desordres i atemptar contra l’autoritat, el jutge ha decidit arxivar la causa per “falta d’autor reconegut”. La unitat d’informació dels Mossos d’Esquadra havien aportat moltes proves per tal d’incriminar a un grup de persones que es mouen entre els moviments socials i que són destacats activistes, entre elles dues de l’Esquerra Independentista.

Queda pensar que per part de l’alcalde, Carles Puigdemont, i de la seva colla d’amics, només hi havia la voluntat de treure’n rèdit polític dels fets ocorreguts, però se’ls va escapar de les mans, això havia generat massa simpatia i solidaritat en un moment molt cruel de retallades, i per tant no els convenia continuar amb la criminalització, com així ho havia assegurat l’alcalde Puigdemont, que no volia continuar endavant.

Tot i que la fiscalia havia demanat moltes diligències per apurar al màxim el procés, declaracions testificals i fins i tot rodes de reconeixement, al final s’ha acabat arxivan; posant sobre la taula que la imputació contra les sis activistes no era més que un intent de criminalitzar i d’aturar les protestes contra les retallades socials que s’estan duent a terme des del govern convergent.

Des d’Alerta Solidaria volem expressar el nostre ple suport amb els activistes que han estat implicats en aquest procés, i volem denunciar de la mateixa manera que ho han fet ells, la manipulació que ha suposat aquest cas i el rèdit polític que des de l’equip de govern gironí se’n pretenia treure.

 

Ni retallades, ni repressió!

 

niretalladesnirepressi_girona

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM