Organització i resposta ebrenca a la repressió política

Organització i resposta ebrenca a la repressió política

El Grup de Suport Contra la Repressió, creat arran de l’onada repressiva post vaga general, convoca una roda de premsa per denunciar l’acció intimidadora de l’administració catalana en forma de multes, detencions, amenaces i difamacions.

 

La roda de premsa serà al Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre a Tortosa. Dimarts vinent, 2 d’octubre, a les 17 hores.

 

MOTIU: el grup de suport contra la Repressió informarà del sobreseïment de les tres detencions realitzades a Tortosa pels fets relacionats a la vaga general del 29M i de la presentació d’una denúncia contra els Mossos d’Esquadra per detenció il•legal setmanes després de la vaga general.

 

Malauradament els casos de repressió política a aquelles persones que s’organitzen per lluitar per una societat més justa i lliure, comencen a ser una realitat habitual i la solidaritat entre els diferents col•lectius, associacions, organitzacions i sindicats la nostra millor arma.

 

A Tortosa tres persones van estar detingudes per fets relacionats amb la vaga general del 29M, acusant-les de fer pintades i introduir escuradents a les portes de diverses escoles i instituts. Ser detingut és privar una persona de la seua llibertat durant hores i només està justificat jurídicament qual els fets dels que s’acusa són greus. Entenem que fer pintades en el context d’una vaga general no respon a aquest supòsit.

 

A més a més cal tenir present que no hi havia cap prova o fet que justifiqués dites imputacions, sinó més aviat les ganes de castigar  a aquelles persones que militen en moviments socials i que són crítics amb les polítiques del govern actual.

 

De fet la justícia ens dóna la raó, ja que el cas ha estat sobreseït. No hi havia raons jurídiques ni per les detencions ni per les imputacions.

 

Ens preocupa però la política del Departament d’Interior del senyor Puig, creiem que aquestes pràctiques no aïllades (recordem que a Catalunya van haver més de 100 detinguts per aquesta vaga) impliquen una vulneració de drets fonamentals i un atac greu a les llibertats polítiques que tan va costar aconseguir en aquest país.

 

Per tot allò dit creiem que cal demanar responsabilitats polítiques i policials perquè les hores que els nostres companys van passar detinguts sense causa no li les torna ningú.

 

És per això que el dia 2 d’octubre realitzarem una roda de premsa on denunciarem públicament aquests fets, així com farem pública la denúncia de detenció il•legal via jurídica perquè una de les detencions es van realitzar dos mesos després dels fets dels quals se’ls acusava un cop la persona ja havia estat identificada i per tant una detenció sense justificació jurídica ja que podia ser citada a declarar.

 

Alhora també es denunciarà al Departament d’Interior per fer públiques dades del fitxer policial, fent que la premsa digués que una de les detingudes tenia antecedents policials quan aquests havien caducat i a més a més no havia arribat mai ni tant sols a ser jutjada. Però la denuncia serà específicament perquè està prohibit per llei fer públiques aquestes dades.

 

Per tot plegat, perquè creiem que hem de denunciar casos com aquests perquè no tornen a passar i garantir els nostres drets i llibertats polítiques us convoquem a donar el vostre suport explícit acudint a la roda de premsa. Gràcies per la vostra solidaritat!!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM