Vist per sentència el judici per una acció solidària amb Núria Pòrtulas a Girona.

Vist per sentència el judici per una acció solidària amb Núria Pòrtulas a Girona.

Aquest matí s’ha celebrat a Girona el judici contra dues persones acusades de participar en una acció de solidaritat amb l’activista Núria Pòrtulas. El judici ha transcorregut paral·lelament a una concentració de suport amb els acusats que ha reunit un centenar de persones durant tot el matí i que reclamava l’absolució dels dos imputats. Una manifestació que ha estat vigilada per un ampli dispositiu de Mossos d’Esquadra format per un mínim de 4 dotacions d’antiavalots així com diversos agents de paisà que en tot moment han estat controlant les persones concentrades.

Després de més de 5 hores de vista, el judici, que havia començat a les 10 del matí, ha quedat vist per sentència. Durant el mateix judici, l’advocat de la defensa ha argumentat la manca de proves existents per poder condemnar els dos activistes que han assegurat que després d’encadenar-se a la porta de la Subdelegación del Gobierno, van ser trets i, posteriorment, agredits per agents dels Mossos d’Esquadra. La Fiscalia i l’acusació particular, per la seva banda, han continuat amb les peticions de més de 4 anys per les persones acusades, tot i que no han aportat cap prova concloent que ratifiqués la seva versió.

 

No era el primer intent de celebració del judici, en vàries ocasions es va suspendre degut a la part acusant. El grup de suport a les encausades havia qualificat aquestes suspensions com a part d’una estratègia de desgast contra les acusades. Finalment avui s’ha celebrat aquest judici amb la paradoxa que jutgen a dues solidàries que van fer una acció per denunciar l’empresonament de Núria Pòrtules i que poden entrar a presó, mentre que mesos després de l’acció, els propis jutjats van absoldre a la Núria donant la raó a les persones que ara poden entrar a presó. 


Resteu atentes a quan es faci pública la sentència!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM