Són temps de lluita… organitzem-nos!

Són temps de lluita… organitzem-nos!

Arriben els primers judicis polítics als represaliats de la vaga general. El primer, contra en David, aquest dimecres, a Gramenet del Besòs.

 

Més enllà de la valoració en calent del seguiment, èxit o fracàs, d’una vaga general, hi ha molts més aspectes que en determinen la seva utilitat per a la defensa dels nostres drets laborals i socials. El grau d’implicació del conjunt de treballadors i treballadores, moviments polítics i socials, la projecció mediàtica… Diferents aspectes que condicionen el futur immediat de la lluita deixant la classe treballadora, amb els sindicats al cap davant, en millor o pitjor situació per continuar avançant en la defensa o promoció dels nostres drets.

 

 

El govern de torn, fins i tot quan intenta expressar indiferència, no perd l’ocasió i pren un paper actiu en la confrontació que evidencia la vaga. Conscient que el resultat condiciona les mesures polítiques del present i del futur, incideix agressivament en els mitjans de comunicació per coaccionar-ne el seguiment i fins i tot per a criminalitzar-la. Pretén situar els vaguistes en l’esfera de la delinqüència vulgar i ridiculitzar l’impacte d’una mobilització tan important com és la Vaga General. En aquesta espiral, especialment al Principat de Catalunya, el govern convergent s’ha destacat en anar més enllà de les paraules amb les difamacions, amenaces i tota mena de coaccions contra la llibertat de vaga. El departament d’Interior de Felip Puig va dissenyar i executar un dispositiu policial pel qual 114 persones han estat detingudes i processades per participar, en diferents punts del país en diferents activitats, en la jornada de Vaga General. Fins a 7 persones han estat empresonades preventivament, ara ja en llibertat. Desenes d’identificacions i sancions administratives en marxa. Una web que, com a màxim exponent de la repressió generada, cercava la complicitat de la població tot vulnerant drets fonamentals com el de la presumpció d’innocència, el dret a la imatge i a la intimitat. Aquesta web va ser clausurada per la pressió social i jurídica impulsada, entre altres, per Alerta Solidària.

 

En el combat per la defensa dels nostres drets laborals recordem sovint els sacrificis que van suportar les generacions precedents. Però entenem ara, amb la repressió política generada, que la seva defensa va estretament vinculada a la defensa de drets civils fonamentals com els de manifestació, reunió, sindicació… I és per tot això que quan el govern presenta les persones detingudes com a delinqüents, nosaltres, a l’altra banda de la barricada, sabent qui és que està exercint d’autèntic criminal robant-nos allò pel que tantes generacions han lluitat. Avui s’atansen els primers judicis al detinguts de la Vaga General i nosaltres, al seu costat, els proclamen com a defensors dels nostres drets, defensors de la llibertat.

 

En el combat que hem iniciat, pels nostres drets i la nostra dignitat, cal expressar la nostra solidaritat i participar en les concentracions durant els primers judicis polítics:

·    19 de setembre, judici de faltes contra el David, veí de Gramenet del Besòs (Santa Coloma), membre d’Arran i del SEPC. Concentració a les portes dels jutjats de la Gramenet del Besòs.

·     4 d’octubre, judici de faltes contra el Joan, veí de Cabrils, membre d’Arran. Concentració a les portes dels jutjats de Mataró.

·    22 d’octubre, judici de faltes contra el Marc i l’Arnau de Palautordera, membres d’Arran. Concentració a les portes dels jutjats de Granollers.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM