Indignació pel desallotjament policial de Manresa

Indignació pel desallotjament policial de Manresa

L’Ajuntament demanarà un informe a la policia per valorar si va actuar correctament

Publicat per Manresa.info i Llibertat.cat

 

Creixen les condemnes pel desallotjament violent que els Mossos d’Esquadra van efectuar dimarts a la matinada a la festa major de Manresa. Cap a dos quarts de sis del matí agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local van desallotjar un grup d’una trentena de persones de la Plaça Major de la ciutat per buidar-la i deixar pas als serveis de neteja municipals.

 

Com a conseqüència dels fets, diverses persones van resultar ferides i es van detenir dues persones acusades d’atemptar contra els agents de l’autoritat. Els dos detinguts van quedar en llibertat dimecres després de declarar als jutjats de Manresa. Alguns dels agredits van explicar el seu testimoni i van mostrar els senyals dels cops de la policia a Manresa.info.

 

Dimarts a la tarda mig miler de persones es va concentrar a la Plaça Major per condemnar els fets entre crits de “La policia tortura i assassina”, “Convergència apunta, Mossos disparen” o “Olga Sánchez, dimissió”.

 

Aquest dimecres l’Ajuntament de Manresa va anunciar que demanarà un informe als cossos policials que van participar en el desallotjament de la Plaça Major per valorar si es va actuar correctament. El portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, va lamentar els fets i va afirmar que “no ens sentim satisfets de com va anar tot plegat”.

 

Els grups municipals del PSC, ERC, ICV i la CUP han condemnat els fets. El grup parlamentari d’ICV-EUiA exigirà al conseller d’Interior, Felip Puig, que obri una investigació sobre la càrrega policial perquè “era absolutament innecessari, injustificat i desproporcionat un dispositiu amb la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra per tal de facilitar la feina als serveis de neteja”. ICV-EUiA ha registrat diverses preguntes al Parlament com per exemple qui va donar l’ordre d’intervenció dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra i si van existir avisos previs a les persones que romanien a la plaça.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM