Requereixen la identificació dels Mossos que van agredir tres militants de la CUP durant la visita del Príncep espanyol

Requereixen la identificació dels Mossos que van agredir tres militants de la CUP durant la visita del Príncep espanyol

La CUP i Alerta Solidària reclamen que el procés judicial s’ampliï també als comadaments policials responsables de l’operació. Jordi Navarro (CUP) considera que les actituds violentes de la policia en manifestacions han de ser perseguides.

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Girona ha requerit als Mossos d’Esquadra que identifiquin els policies que van agredir Biel de Montserrat, Toni Rico i Lluc Salellas, tots ells militants de la CUP, durant la manifestació que el passat 29 de juny hi va haver a Girona en contra la visita de Felip de Borbó. En la resolució posterior a la denúncia presentada pels tres afectats, el jutge considera que hi poden haver indicis de delicte en l’actuació dels agents que aquell dia van encapsular els manifestants i van agredir-ne a tres d’ells i per això requereix a la policia autonòmica que faciliti la identitat dels presumptes autors dels fets.

La CUP, que va organitzar aquella manifestació amb Maulets (ara ARRAN), valora positivament la resolució del Jutjat número 3 de Girona ja que considera que, en una democràcia, no es poden permetre actituds violentes per part de la policia i veu necessària l’actuació judicial. Per Jordi Navarro, portaveu de la CUP a Girona, ara cal esperar que el Departament d’Interior col·labori amb la justícia i identifiqui els agents que van agredir sense sentit a tres manifestants. Si no ho fa, ha assegurat Navarro, “Felip Puig demostrarà, una vegada més, la voluntat d’implementar un model de control social i repressiu allunyat de la democràcia i els drets humans i proper al que ja van viure els Països Catalans fa 40 anys”.

D’altra banda, tant la CUP com Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, ha reclamat que la investigació i el procés no deixi de banda els responsables de l’operatiu policial d’aquell dia qui, a part de tolerar les agressions, van decidir encerclar els manifestants, vetant així el dret a manifestació reconegut en totes les lleis internacionals, i van precintar policialment, una vegada més, la ciutat, amb l’únic argument de la presència de la monarquia espanyola. Alerta Solidària ha denunciat que la protesta antimonàrquica va ser la primera manifestació encerclada (ningú pot entrar ni sortir) de la història de Girona. Segons l’organització antirepressiva,”aquest atac a la llibertat d’expressió s’agreuja per al fet que tots els agents antiavalots que van participar en l’operatiu van mantenir una actitud desafiant de forma permanent i es van negar anar identificats durant tota la seva actuació, contradint així la pròpia llei”,

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM